::KAWAN2 KITA::

September 27, 2011

::KESIAN::

Dekat blog aku....
berjaman tok kaduk dah aku tak peduli kat dia...
entry baru apatah lagi...
Nuffnang baru tgk sat tadi.. BE pon SEDIH!!!
patah lagi jumlah nyer.. DOUBLE SEDIHHH!!!!

Bila nak mai roh berblog kembali??
Cerita banyak!!
Gambar berkeping2!!
Tapi MALAS nya Ya Rabbiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!
TAK TAU NAK HABAQ!!

Yang tau dok kelebet FB yang tah pape dah skang ni!!
Menyampah kuasa ganda 8 dah aku !!!
Very the Anoyying!!!!!
Dengan live streaming yang tah pape!!
nak kena subcribe kejadah menatang ape tah!
Gambar kalo publish jd besaq rumah!!
nak kena sellect plak close fren, family lah ape lah sume...
Kalo fren list takat 20, 30 org takpe lah! kena yang beriban-riban??
KAU MAMPOOO??
jenuh nak meratib plak dpn fb semata-mata nak unsubscribe yg mana tak berkenaan... huhu!!!

Ok lah! Akhir kata... terima lah pic raya sefamili buat tatapan anda yang kempunan nak tgk family CEK LALA lalalitamplom walaupun lagi 2,3 ari bulan syawal nak tutup tirai...







September 20, 2011

::BERLALU LAH SUDAH...::

Ramadhan sudah...
1 Syawal pon sudah....
Tapi Syawal belum habis lagi....
Majlis jamuan hari raya opis aku pon dah lepas...
Rumah terbuka aku tak lepas-lepas... Bila tahun pon tatau!!

Minggu-minggu yang SUCK! dan DAMN!... sudah berlalu pergi slowly slowly...
Hati aku semakin tenang skang...
Jiwa kacau sudah tidak lagi menyelubungi...
Harapnya hari-hari mendatang aku tidak lagi menghuru-harakan diri sendiri...
Tapi keadaan sekarang masih sama.. tiada perubahan...
Namun, aku pasrah andai itu takdirnya...
Ceewahhhhh!!!

Nak citer pasal raya pon, mood dah dibawak angin ribut taufan 2,3 minggu yang lalu...
Gambar dah kutip... dah save... tapi nak tayang, tatau bila tawon!!!

Malam tadi ade Majlis hari raya kat opis aku...
Makan macam biasa lah kan.. makanan hari raya...
Ada ketupat, lemang, rendang, lontong, sambal ikan bilis, satey, laksa, nasi beriani gam, lauk-pauk utk makan bersama nasi, mee kuah ketam... Adehhhh!! sempuitttt!!!
Tapi aku tak makan pon semua-semua tu.. amik sikit2 jer bagi rasa..
Kengkonon nak menjaga suara sebab nak kena nyanyi live band gitu!!!
PADAHAL!!!
HANCOOOOOOOR!!!!!

 1st lagu ok la lagi... Walaupun agak menyempot jugak lah...
Aterr!! lagu berduet disuruh nyer aku nyanyi solo..
tak ke sempotttt???

2nd lagu, aku dah tak boleh BLAH!!!
KE LAUT UTARA SELATAN TIMUR BARAT!!!
lagu Halaman Asmara aku kena hentam!!!
Hampeh betul!!!
Hilang keDIVAan ku..... Gaaaaa~~~~~



September 13, 2011

::SEMOGA PANJANG USIAMU..::

SELAMAT HARI LAHIR YANG KE 6 BUAT 
PUTERI KESAYANGAN....

NURDINA BATRISYIA BINTI MOHD. NURUL AZROL

Ibu akan sentiasa doakan untuk kesejahteraan anak-anak ibu...
Semoga Kakak membesar jadi anak yang solehah.. 
Jadi anak yang baik... berbudi pekerti mulia dan sentiasa disayangi orang...

Ibu perhatikan,
Kakak punya hati yang sangat tulus dan penyayang...
Ibu nak kakak kekalkan sifat tu sampai bila-bila... Ok SayanG!
Tapi kadang-kadang, Kakak juga boleh jadi seorang yang tegas dan garang.. Mungkin Kakak nak belajar jadi pembimbing utk adik-adik kakak... Ok.. Ibu akan sokong.. Tapi jangan la garang sangat tau!!

Kakak belajar rajin-rajin... Belajar pandai-pandai...
Ibu tahu, kakak rajin belajar dan cepat ingat apa yang cikgu ajar... 
Jangan banyak main kat sekolah.. jangan banyak bersembang sangat... Bersembang dgn kwn2 boleh, tapi jangan la sampai tak fokus apa yang Cikgu ajar... Ibu tahu, Kakak ni ala ala makcik-makcik, suka bersembang.. adeee jer citer!!

InsyaAllah...
Ibu dan Papa akan cuba berikan yang TERBAIK utk Kakak....
Kakak adalah PUTERI yang TERINDAH dan TERISTIMEWA yang ALLAH pinjam kan pada ibu dan papa... Semoga Kakak panjang umur, sehat sejahteraja dan sentiasa ceria...
IBU SAYANG KAKAK!!!
MUAH! MUAH! MUAH!!


September 9, 2011

::ANAK AKU NI KAN...::

SITUASI: Dalam bank tgh tunggu nombor dipanggil. Dina dok kelebek gambar dlm henfon aku...

Tiba-Tiba....

"Ehhhhhh Ibuuuu!! Napa rambut ibu jadi mcm ni??? Macam hantu kak limah jerr..."

puaka betul mulut pompuan ni tauu!!!!

Aku dah gelak gelak.. HAHAHAHHAA!! (cover..cover..) kalo bukan dlm bank, mmg aku gelak mengakah dah!! KAH KAH KAH KAH!!!!

Aku pon tarik la hp nk tgk gambo cemane lah yg dia kata mcm hantu kak limah tak balik balik rumah tu... 
Owhhhhh... gambar ni... KAH KAH KAH KAH KAH!!! Aku bantai gelak lagiii....
Aku kan versi perasan lawo.. amik gambo sensorang ala ala minah my space, rambur curly besau2, tebal plak tu... dok dpn kipas.. biar rambut mengerbang.. (SILA IMEJIN DGN SOUND EFFECT KIPAS SKALI OKEY!)
KAH KAH KAH KAH KAH...
Gelak lagi tah bila nak benti.. org kat kaunter bank tu dok gheling aku tah bape kali tah.. dah la dok kosi depan, tak reti-reti nak cover jd Giesha Pompuan Melayu Terakhir...

Pastu aku tanya Dina.. saja nak test IQ dia...

"Kenapa kakak cakap rambut ibu ni mcm Hantu kak limah?"

"Yer laaa... rambut hantu kak limah kan.. bulat..bulat...bulat... lepas tu panjang..  mcm rambut ibu lah!!"

KAH KAH KAH KAH KAH...=))
lagi skali aku sambung gelak!! 

Dina sambung lagi...

"Kalo antu kak limah cina, rambut dia bulat bulat jugak.. tapi pendek sket... Kalo antu kak limah melayu, rambut bulat bulat, pastu pjg... Kalo antu kak limah hindu.. bulat bulat, pjg jugak.. sama dgn antu kak limah melayu..."

Tu dia dah merepek imejin yg bukan2 la tuu.. Anak aku ni mmg punya imaginasi yang tinggi melangit ke 7...

Komfem laaaa!! COMFIRM!!!!
Lepas ni aku kena potong rambut ala ala makcik ni!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WAHHHHHHHHHH!!!!
Lagi perasan DIVA pompuan tua ni!!! Nak Victoria Beckham jerrrrr...
Tak hagak-hagak.....
Rope pon ala ala yena Bercham.. Lagi ada hati nak perasan DIVA!!! Puiiiii!!!!!!
Wakakkakakkakakaa!!!!

Lepas tu kan... Dina tiba-tiba buat hal lagi dgn mulut puaka nyer..
Dia mai bisik kat telinga aku.. sbb masa tu, dia tgh tgk 2 org cina tgh bersembang...

"ibuuuuu... org lelaki boleh mengandung ke??"

Aku terus geleng2 kepala then secara automatik aku beralih ke sebelah....
GAAAA!!!! WAAKAKAKKAKKAKAAA!!!
Apek cina tu perut dia moncettttttt!!!! dikatanya mengandung... Adoiiiiiii!!!

Terus aku tarik dia dok belakang sket... tak menahan aku nak gelak...

"kekkekkeke.. Tak lah kakak... hiihihihihi... Perut dia buncittt...kikikikiii... mcm ibu ni hah.. buncit.. mana ada baby..."

"EH! TAK LAHHH!! PERUT IBU ADE BABY LAAAA!!!"
Oiii.. kuat nyer berckp.... syyyyyyy!!!!

Dah.. dah... malu ibu wehhhh!!!



September 6, 2011

::CERITA SEBELUM RAYA::

Ade yg ternanti-nanti cerita raya ku??

AAAAPAAAAAA!!!!??
TAKDAKKKK???

ok takpe... ku pasrahhhhhh.. #_#

ku tempek gambar sudah....
sentap dgn koram sume..... HUH!

 Sebelum balik kek kampung berhari raya, aktiviti membaking kek order dari jiran tetangga menangga ...sepanjang hari.. 
Jumaat keje separuh hari (yang dibuat sendiri sesuka hati hanya setahun skali... ^__^ )
Jumaat yang malas mahu memasak sudah.. Mood mau balik kampung.. Tapi baju-baju belum siap packing! Malas masak sebab malas mau kotorkan sinki... Ajak En.Lucky berbuka diluar... 
Hari tu jugak, snak bujang ku telah mendapat demam... melepek jer beliau dirumah....



Terserlah kekurusan nyer... Sian betul!!! 

 Ni masa kat kedai makan.. tak larat sangat2 katanya...


Kakak yang tak sabar nak tunggu nasi putih sama tomyam idaman.. Gigi susu belum patah, tapi sudah tumbuh gigi kekal kat bawah.. Esok mesti susunan gigi awak dah tak cantik kakak....

Punyalah lambat nyer nak tunggu makanan berbuka sampai, Adik siap lena seround atas Papa... Kedai ni kalau bulan posa, kena order dulu kalo nak datang.. Kalo dah dtg baru order, alamat nyer, org dah bukak posa 15 menet, baru korang dpt makan...
Begitulah adanya kami dihari kejadian... Lucky aku dah buat muka kelat sebab dok tgk org dtg, duduk kejap, makanan pon sampai.. Yang kami ni, mai pukul 6.30 ptg.. dekat pukul 8 baru dpt makan. Nasib la air dia hantar tepat2 time azan maghrib.. Kalo tak, memang aku PANGKAH itu kedai!!

Nasi putih + tomyam campur + ikan kembung masak cili + telur bistik

Itu jer pon... 
Nasib baik adik mau makan.. sepinggan nasi abis dia makan.. 
Maybe sebab dia lapar sangat kot... Siang tu, aku bz kat buat kek, dua beradik ni, makan roti jer.. hehhe.. Zalim betul aku kan? Kakak pon licin sepinggan nasi, siap amik nasi aku sikit tambah...

Ok dah.. tak yah citer panjang2...
Itu citer BASI sudah!!!!

OKEYBAI!


::K.A.M.I::