::KAWAN2 KITA::

March 30, 2011

::SPAM FB::

Penah tak korang dapat Spam wall yang berbaur lucah atau minta kita klik utk  tgk gambar2 lucah?
Kalau ade... aku minta 
TOLONG JANGAN KLIK APE2 JENIS LINK YANG BERKAITAN!!!!

Itu adalah Spam versi indonesia yang sedang hangat berleluasa skang ni...
Kalau dah ade yang TERklik, sila tukar passwd FB anda dengan segera..
Dan pegi kepada Account setting - Account security - kemudian tick kat pada "https" (account security) untuk lebih selamat.

Application ini adalah PUNCA kepada segala masalah...
Sila pegi ke http://www.facebook.com/apps/application
.php?id=206749070441dan BLOCK aplikasi ini!!!
(scroll down, belah kiri bawah, klik BLOCK APPLICATION)

*INFO DARI SINI*

INGAT!
SAPA YANG DAH PENAH KLIK LINK YANG MEMBUKAN TU,
TOLONG TUKAR PASSWORD KORANG!
DAN INI JUGAK SBG SATU TIPS UTK KORANG ELAKKAN DARI DAPAT SPAM EMAIL OR ANY APPLICATION YANG LANSUNG TAKDE KAITAN...
TUKAR PASSWORD SELALU!!!
:)

March 29, 2011

::HAKAK FININ!!!::

Gini lah lebih kurang penglihatan hakak skang....
Berpinar-pinar!!
Naik Juling!!!
Mata hakak dah bersepahan menjadi 3,4,5 bayang dah dek non!!!
Pakai speck pon dah rasa mcm tak pakai jer...

Balik ghumah ni komfem hakak terlentang tido!!!
PEFENATFAT!!

Hawat laaa ampa ni oiii...
Nak bersistem sgala sampai menyusahkan kaum bawahan neh!!
Sedangkan aku yg cerdik komputer ni pon seharian aku dok mengadap..
Tambahan la bagi maknosia-maknosia yang tak brapa nak celik komputer nu..
Mata memasing dok kecik...kecik...sebab meraba tak jumpa-jumpa...
Meraba huruf kat keybod maksud aku....

Dengan butir jaya dirinyer lah... dengan HCMS nyer lah.. 
Abis? keje dalam lab aku ni terkangkang?
Sapo nak buek??
kamu..kamu..kamu...atau kamu yg nak tlg settle kan?

Nih.. Chemical Register ni.. Sape yg nak tolong key in dalam sistem?
Kang kalo 8 jam / sehari aku ngadap depan pc ni kang ade la pulak suara-suara kejian yang dok kata aku keje nyer dok ngadap FB... Hari-hari ONLINE FB!
Memang lah aku online... 
tp ade ke wall aku byk dok bertenggek status serba mak nenek?
Ater, sape suh kome buat sistem guna internet?
Dah ade internet, takkan nak tgk saja? huhu!!

Ape??
Aku online YM...?
Memang la aku online.. sbb YM tu jugak sbg media perantara dgn staf2 lain..
eh hello!! Penolong Pendaftar pon online YM tau!
Ade hal???
Takkan nak contact2 urusan rasmi pakai hp? ko nak tlg topup ke? 

Eh dah laaaa...
Dah petang mcm ni baru aku ade can nak mengarut!!
Sebab dari pagi tadi aku kesibukan ya Amat!
Aku nak balik!
Nak renggangkan badan...
Nak Erobikatil!!!!

Muahahhahaha!





March 28, 2011

::BINTANG FOFULER::

Situasi pagi tadi:
Dalam bilik, si ibu sedang bersiap-siap memakai tudung untuk ke pejabat...
Si Kakak yg sudah siap berpakaian seragam Tadika, leka memerhatikan si Ibu yang santek selitaaaa.. :p

Kakak: "ibu ni mcm org.. org.. erm(gagap) yg tuu.. (gagap lagi) yg berjalan atas pentas tu.. pakai kasut tumit tinggi..."

Si ibu diam... tp faham akan maksud si anak...

Si ibu tersenyum...
Si kakak masih leka melihat perlakuan si Ibu yang sedang asyek perasan lawa depan cermin!
Tiba-tiba Si kakak bersuara lagi...

"MACAM BINTANG POPULER!!" 
disusuli dengan ketawa yg comel.. hihi!

Si ibu TERGELAK BESAR!!!! 




March 26, 2011

::EARTH HOUR VERSI CEK LALA::

SOKONG EART HOUR!
26 Mac 2011
8.30 malam - 9.30 malam

Status skang, rumah aku sedang kegelapan...
Anak2 mcm blur kenapa aku tutup segala lampu n tv sume..
Online pakai laptop tanpa chager..
Nasib baik kat luar ujan, so takde la panas sangat...
Bukak pintu besar2 (kasik nyamuk masuk.. muahahaha!)

 Bukti bergambar??

Ade la amik 2,3 keping dalam hp murahan ni.. tp kabel tak ade kat opis, maknanya, takde lah kan... So, kena tunggu aku masuk opis lah baru kasik upload.. tu pon kalo ingat! haha!

Aku rasa kan.. kat taman ni aku sorang jer yg over-over berEarth Hour bagai... ahah!
eh.. jiran sebelah umah aku pon gelap jugak umah dia.. 
Dia keje TNB, haruslah kan support Earth Hour.. Kalo tak kalu, nanti sign surat resign! haha!

Ok, jam kat lappy aku, ade lagi setengah jam...
Ujan dah benti.. tp masih merenyai...
Anak2 aku dah mula membuat perangai rimas... hehehe..
Takde TV!

Ok lah.. aku nak sidai baju jap..
Ujan pon ujan lah.. janji baju aku bersidai...
muahahhaha!!

::SEJUK=LEMBAB::

Hari ni serba serbi melembabkan...
Dengan cuaca yang lembab dari pagi sampai petang lansung tak muncul matahari..
Kahen baju aku pon turut sama menjadi lembab... Tu ade lagi dalam mesin basuh, tak bersidai.. Lembab jugak jadi nya...
Nih internet pon tak kurang menjadi LEMBAB! nyampah betul!!
Berejam-rejam aku tunggu blogspot ni nak loading...

Anak2 aku tido sampai dah masuk round ketiga!!
Pagi tadi aku bangun awal... TERPAKSA!
Sebab En.Lucky nak pegi Sg.Petani main boling kat Park Evenue. So, aku bangun la tolong kejutkan beliau dan kemaskan kahen baju beliau. Sarapan hanya segelas milo O.
Tengah beliau panaskan enjin keta, anak bujang aku bangun.. Pagi tu masih awal.. dengan hujan merintik... Tapi sebab anak bujang aku ni punya telinga lintah, pantang bunyi keta, bangun lah dia...

Lepas Salam-salam kiss kiss bye bye, aku pon masuk dalam umah kunci pintu... Tak keje kan.. Heaven la bergolek depan tv. Bawak kluar tilam kecik.. bergolek lah kami 2 beranak layan cd cetak halal 'Aku Masih Dara'. Tv pasang lah beyond ka beyonce ka, kalo dah ujan tu, hg jgn kata apa laa.. Takdak gambaq jugak jadinya!
Anak dara masih di dalam bilik... Tido tak hengat ape dah. Yang tu memang 100% fotostat papa dia. Dari muka sampai lah perangai. Kalo bab tido, memang juara!! Tapi kalo dia dah kata takmo tido tu jgn paksa2, memang dia takkan tido! Pagi tadi, pukul 9 baru dia bangun. Ni skang ni dah masuk round kedua dah... Lepas makan tengah hari tadi, dia folo aku masuk bilik dgn adik dia skali. Tu pun lepas aku 'merajuk' dengan dorang. Mana taknya, keje budak berdua ni takde lain, asyek nak bergaduhhhhh jerr!! Rimas betul tau!! Padahal dok tengah main sama2. Tetibe dengar si Adik tu nanges. Bukan skali, bukan dua kali, tapi berkali-kali. Aku dah bagi peluang pon, masih nak bergaduh. dapat habuan sorang skali, aku tinggalkan dorang dengan dok menangis2 tu..Masuk bilik, aku tido! Pastu pukul 4.30 aku bangun, si kakak ikut bangun, tapi sambung layan mata depan tv ni pulak. Tak bangun2 lagi..

Si bunjangan aku tu, baru jer jap tadi bangun tido tound ketiga. Pagi tadi kan dia bangun awal. Pastu pukul 10 dia tido balik.. Lepas aku masak tghhari tadi, dia bangun. Aku masuk bilik tido, dia folo. Aku bangun, dia bangun, layan mata sejam lagi depan tv ni sama dgn kakak dia. Tp dia dah bangun, kakak belum.

Tengahhari tadi, aku masak awla tau! heheh..
Selalu tu, pukul 12 baru start nak masuk dapur. Tapi kali ni, pukul 12 dah siap masak. Aku masak pon simple jer.. En.Lucky takde kan.. So, masak cukup utk isi perut anak beranak jer lah.. 
hari ni aku masak ; -Ayam masak lemak cili api. -Sayur campur tumis tiram. -Sardin (lauk sedap kata Darwish) 
Hujan kan.. sejuk..makan panas2 adalah sangat BEST!! Walaupun masakan itu adalah simple!

erkkkk.. Perut aku ade bunyi laaa...
Lapar ni... dari bangun tido tadi cuma teguk air masak jer... (mula dah start tak rajin)
Tetibe aku rasa sakit gigi.. Kenapa eh?
Alamak.. nak kejut kakak lah! Lapor bangat nihh.. nak makan roti, tak lalu dah aku! Nak kluar lah.. nak cari bahan makanan.. Hari ni ade pasal malam... 
Kbye!!



March 22, 2011

::WEDDING FF (PART 3) "PASUKAN MERAH!"::

Sebelum citer seterus menerus dan panjang lebo,
nak bagitau...
 Ini LIVE BAND
Dari Kumpulan Klasik Seri Toh Johan, Trong.
Memang klasik sungguh! Semua lagu2 lama... dan org2 yg main band tu pon lama2...
Cuma penyanyi pompuan tu jer gegadis genit...


Ini kek & cupcakes tempah dari
cake inside Red Velvet Okey!! *nak jugak memerah...*
Sponsor by Me!! *wink! wink!

Photographer Dari http://Azmer.com.my
Memang sangat puas hati!! Sempoi!!
Tak caya.. Tgk salah satu hasil beliau!
SUPERB!!!!

Ok Dah.. jom baca karangan aku plak!!!
Dimulakan dengan aksi mak orang yg sebok siapkan meja penantin.
Masa ni jam lebih kurang pukul 11 lebih. Tetamu dah datang tau!
 

Masakan sume catering n buffet style.. Senang!!
tapi tu pon, memang tak menang kaki tangan bebudak caterer tu. Dengan bentara pon bentara lah.. memang tak tak terkawal dah time jemputan berduyunnn tibaaa...

Time ni jam 11.30 pagi.


Aku pon tak sempat dah nak tengok jam pukul bape yang time org sangat lah meramai. Datang mcm segerombolan. Siap berbaris panjang nak amik makan. Masa tu abis sume lah ipar duai, sepupu sepapat, pokcik mokcik sume turun padang tolong kawal keadaan. Bentara dengan staff caterer dah tak menang tangan. Kami memang tak diberi tugas memasing. Tapi pandai2 lah nak buat ape. Sebab mak dan abah memang tak amik tahu ape2 dah time kenduri. Kena lah adik beradik pandai2 uruskan ape yang patut.

Abah aku (si baju merah) port dia memang tepi jalan tu jer lah tunggu orang. Eheh.. dia memang tak leh pegi jejauh.. Kang orang cari...

Mak plak ditengah-tengah.. Mak pon tak leh jejalan mana. Kang orang tercari-cari.
 Masa tetamu tengah meramai-ramai tu kan. Dah la panas.. Live band tu sangat lah macam memekak kan halwa telinga. Rasa mcm nak suruh dorang senyap jer.. Jadi macm rimas jer dah!
 Ini diantara lauk pauk yang ada.
#Kari gear box + tulang
#Daging masak kicap
#Ayam Masak Merah
#Kerang rebus cicah Air asam
#Buah tembikai
Awal-awal minit pertama ada sambal belacan dan sambal tempoyak dengan ulam petai.
Cepat sangat laku nyer.. Habis licin!!
 Selain tu ada laksa dan bubur kacang. Tapi bubur kacang memang tak sempat ambik bau pon. Tau-tau jer dah abis... haishhh.. tak paham betui aku!!!

Aku nak korang perhatikan gambar ni betul2...
Ape yang pelik dalam pic ni...?

Perasan tak ade sorang budak pompuan kat meja tengah makan tu?
Itu anak dara aku tu.. tengah dok pulun makan kerang...
Memang hantu kerang minah sorang ni. Sanggup tak nak makan nasi. Nak makan kerang jer. Pandai pulak kupas kulit kerang tu sendiri. Memula dia makan sorang jer.. Aku yg pilihkan dia tempat tu. Sebab meja tu masih kosong. Aku tinggalkan dia kejap jer. Sebab aku dok kalut yang lain. Masa tu orang dah agak ramai. Aku kalih2 tengok dah penuh meja dia dengan tokwan2 tu.. Heheheh.. Aku suh papa dia amik gambar.. Dia rilek jer.. tak heran pon.. janji dapat makan kerang. haha!

Lebih kurang pukul 1 pengantin pon sampai. Rombongan pengantin pompuan dah memang sampai hari Sabtu tu lagi. Duduk menginap kat rumah sementara erea2 situ jugak. takde lah jauh sangat pon. Ade jugak adik beradik dorang yang dekat2 datang hari Ahad tu.
Pengantin dah berarak pon tak perasan sebab lagu live band tu kuat dari bunyi kompang. Last2 aku buat isyarat tangan kat penyanyi tu kata suruh STOP. Pengantin dah sampai. hehe! terror tak aku?


 


Flower girl la konon2 nyer.. heheh..
Anak dara Kak Long, Anak dara Kak ina n Anak dara ku...
Cik kak Dina tu tengok lah dengan berlolipop dalam mulut...
Mak Long dia tarik lolipop tu..
Hah.. baru lah molek sket...
eheh!
Tapi kan.. mak long dia kata, lepas abis jadi flower girl tu, Dina carik balik Mak Long dia minta lolipop! Hahahah!! Tak senonoh betul kakak!
Eh! Anak bujang aku mana eh??
hah.. Sebenarnya, aku pon tak tahu masa tu anak bujang aku tu dok kat mana. Sebab pagi masa sebelum pengantin sampai tu, dia ade minta nak makan nasi. Masa tu org agak meramai dah datang. Dia kata nak makan nasi dengan kerang. Aku pon letak nasi minyak n kerang pastu bawak dia masuk makan dalam umah. Lepas abis makan ape sume aku tatau dia ke mana. Tapi aku yakin dia tak kan ke mana-mana pon.

Pengantin diarak masuk ke dalam umah untuk bersanding.
Rombongan pengantin dibawa ke khemah. Sebab dorang sume takmau masuk umah.

Masa pengantin masuk dalam umah ni baru aku perasan...
Sebab aku yang dok kalut2 dalam umah...
Rupanya, anak bujang aku sedap tido depan tv kat ruang tamu bersebelahan dengan orang2 main kompang ni. Aku boleh perasan tu sebab aku nak tutup tv, pastu tgk2 anak aku lena tido.
Percaya atau tidak, orang dok berkompang pung pang pung pang!! Anak aku sikit pon tak jaga tido. Tido dengan nyaman lagi tau!


Sesi memotong kek!

Suap menyuap..
dialong penantin..
"ermm.. sedap la kek ni.. sedap!"
Makan beria-ria depa.. haha!
Lepas tu ada acara merenjis.. tapi takde gambar lah pulak. Sebab cameraman murahan ni tengah sibok melayan tetamu yang tak putus-putus datang.
Lepas habis acara merenjis baru lah penantin ke meja makan...
Kesian penantin makan berpeluh-peluh.. kipas berpusing sangatlah romantik. SELOW!!

Bila pengantin tengah makan, barulah kami ade peluang nak menggetiskan diri.
Ini bukan bentara yer...
Ini barisan mak orang yg gojes lagi gurlish!!
Baju kami sponser by.................. ourself!!!
beli kain satu kayu.. pakat-pakat lah kamiorg menempah nyer sendiri...

Ini gadis lolipop...
anak dara Kak Ina...
Ini anak dara Kak Long...

kami adik beradik memasing ada sorang anak dara... Dan anak dara aku mana plak?

Ni hah! pulun kerang lagi???
Hurmmm.. Anak ngan bapak sama naik laa...


Habis kat luar, bergambar beramai-ramai dalam umah plak...
Ini the whole adik beradik kami bersama anak2 masing2...
Anak dara aku jer yang takde.. Tah bila masa dia tido pon tatau!

Ini The Angels yang memang sokmo gedisss!!
HAHAHAHAHHA!!!

"Mari kita tengok pengantin!!!"

Bergambar dengan mak dan abah.
Jenuh nak panggil masuk suh amik gambaq ni.. Melayan tetamu yang sudah2...

Dan diakhiri dengan THE BEST COUPLE IN 2011!!!
Muahahhahahhahahhaa!!

Lega dah rasa bila semua dah selesai...
Balik kampung aritu pon aku dah tolong kemas2 yang ujung2 punya part.
Kebetulan adik aku yang pompuan tu dah balik ke kampung. Ringan lah sikit beban Mak. Tu yg aku berani tinggalkan anak2 kat kampung masa cuti sekolah seminggu aritu. Adik aku tu, dah keje kat Pejabat Nelayan kat kampung sudah nyer. Keje kat KL tu tak menepati citarasa beliau kot. Tapi ok lah.. Mak aku memang happy lah bila anak bongsu kesayangan dah ada disisi. Boleh la nak ajak ke mana-mana...

Eh.. eh.. tatau la nak ending macam mana...

Ape nak kata ni??
eh..
ape nak type ni??

erkk.. err... ermm...

Ok lah BYE!!!


::LATEST::

Last update jumaat lepas kan??
Aku rasa mcm berminggu-minggu sudah aku tak hapdet blog merah aku ni..
Hepppppp!!
Aku memang suka merah tau!!
Tapi takde niat lansung nak bertanding apetah lagi nak melawan Mak Merah yang sedia gojes n meletop-letop tu kanss.. AKU ni apelah sangat nyer... Hanya blogger usang ditepian pantai.. melayan perasaan yang konon DIVA sangat! Puiii!!

Lately.. aku membatuk tak henti-henti... Sampai ke hari ini.. tapi ni kira dah berkurang lah...
Kalo tak tu kan.. Haihhh.. tak tau lah nak ckp mcm mana...
Bunyi batuk aku dah mcm koink! koink! koink! non stop...
Macam org sompuit dah jadinyer aku ni.. Tapi p klinik tidak jugak..
Bukan ape, aku dah boleh baca dah kondisi badan aku ni..
Kalo tengah batuk yang menggila mcm ni, ko bagilah ubat ape jenis, ape brand pon.. Garenti tak LUT punyer!! 
Lebih baik aku kontrol sendiri n buat ape2 yang patut... Tapi memang seksa la jugak.. Sampaikan, kalo aku rasa nak terkenc, baik aku JANGAN TAHAN-TAHAN!!
Kalo dok tahan, terkepit-kepit mcm tu, skali serangan batuk dtg bertubi-tubi.. hurmmm... Memang harus laaa... harus laaa berganti sluar dalam!
Betul!!! Aku tak tipuuuuuu!!!
Bape kali dah aku dok kena mcm tu... 

Minggu lepas cuti sekolah seminggu, seminggu lah jugak aku kat rumah tanpa bebudak comel duaorang tu. Depa dok bergumbira kat kampung dengan Opah nyer... Seronok kemain lah kan.. Aku kat umah pon seronok beronot-ronot lah jugak.. Boleh laa skali skala melepas geram kat Apak nyer... selalu tu, asal boleh jer kan.. Asal line clear jer... Tapi, bila anak takde ni, anytime anywhere anyhow laaa.. huhuhu!!
Tapi ade ke aku nak share ngan korang??
Tu dalam kepala tu dok imejin yang kunin2 jer lah tu...
Takde makne hokayy!!!
Aku dgn En.Lucky kluar berdeting laaa.. Makan2... Jalan-jalan...
Tapi heran kan??
Aku takde pon sharing kat memana...
No sharing at Fb...
No Twit2...
Aku sebenonyer tak mau siblings aku tau yg aku meronggeng dgn Lucky time anak takde... Hahah! satgi depa tembak aku ngan senapang gajah bertubi-tubi.. jenuh aku nak tepis.. Dah ler takde perisai! muahahhahaha!!

Cerita pasal batuk ni kan...
Balik kampung last week (nak amik anak) mak aku ade bagi petua. Suruh sapu asam jawa campur dgn kapur (kapur sireh) kat leher dan dada. Tapi, mak tak jumpa pulak asam jawa dia tah mana letak. Masa kenduri aritu ada katanya. Ni sampai kesudah tak jumpa-jumpa asam jawa org tua tu.
Aku cakap kat Mak..

"tak ke gatai satgi mak? Kapoq tu..."

"hah! tu lah ampa!! Kalau pasai nak berubat ni, tak mau lansung! Lepaih tu dok menanggung sakit!"
Mak sambung lagi...
"Ni lah petua org dulu-dulu.. org dulu mana ada makan ubat2 macam la ni.. ampa pikiaq, ikan masin tu, dia dah masin dah.. tapi pasai apa nak kena rendam lagi dalam ayaq garam?"

??????????
"TAK TIAUUUU LA MAK!!"

 Takpa lah.. Mak amik limau kasturi belah dua then letak kapur.. pastu bakar sekejap, then sapu lah limau +kapur tu kat leher n dada ku yg bidang..

Alhamdulillah...
Berkat berletiaq mak, hari ni batuk ku dah berkurangan...
Walaupun mendengarnya masih lagi serupa itu oink! oink!.. 
Tapi taklah seteruk 4,5 hari yang lalu... amik iktibar... *insaf...

OK!!
Aku dah siap edit pic weding adik aku...
Dah kasik upload dalam draft.. Nanti balik rumah aku kasik publish aa...
Sebab mau buat karangan.. Muahahahhaha!!

My DIVA DIVOT sekelian...
Chiauuuuu!!! 
Pic latest (time anak xde ritu). Lawo2 ni masa nak kuar deting ngan boifren.
Gambar tecit tu, before sentuhan magik! Wahhh!! Magik la sgt!
Miahahaha!



March 18, 2011

::AKU JATUH CINTA LAGI!::

Lagi..lagi.. ku jatuh cinta!
WooT! WooT!

Hensem tak jejaka pilihan hati aku kali ni??
Suuuwiiitttttttt nyerr!! 

Ini Lagi... Aduhaiiiii... comel! comel! 

Cak!!! ngeeeeeeee....

Ini actor Indonesia... Baim Wong..
Sape2 yg rajin folo sinetron indonesia tahu la kann...
Muka ala ala pelakom korea kan?
Tapi aku tak minat citer korea... Guane?? huhu!

Sebelum ni aku dah jatuh cinta dah dengan Baim Wong ni masa citer Bukan Diriku kat Astro ria..
Watak Loki yg dia bawak, memang kelakar memula tu.. Rambut dia dah la pjg mcm tu kan.. pastu buat pulak terpacak mcm trojan gitu.. memang lawak!! Tapi memang best laa.. Aku tak tinggal citer tu sampai last episod... Jgn tak tahu, my Lucky pon layan tau!! haa...

Abis citer Bukan Diriku, citer Kejora dan Bintang pulak.. Pon Baim Wong yg berlakon jadi hero. 
Dalam Kejora dan Bintang ni, Baim Wong memegang watak sbg Erlangga. Berbeza sgt dgn watak dia dalam bukan diriku. Erlangga ni mcm seorang guy yg egois, dalam citer ni, susah nak tgk dia tersenyum.. Tapi paling aku tak tahan.. mudah benar air mata dia nak jatuh.. Memang murah air mata sungguh! huhu!!!
Citer ni pon, my Lucky layan sampai sanggup mengadap Youtube semata-mata nak tgk episod yang terbaru. Kat Astro baru episod 30++ mcm tu. Tapi kat youtube dah episod 56. Aku pon tak ketinggalan.  Satu episod tu ada 4 part, aku bukak dulu 2 part then biarkan buffering sampai abis. Sesambil tu blh wat keje. Pastu baru layan.. hehhehe!

Balik cuti aritu, aku sempat tgk Sejuta Cinta Marshanda di TV3.. 
Pon Baim Wong gak yang berlakon dengan Marshanda. Citer ni memang best. Tapi sebab waktu tayangan dia tak kena, jadi aku tak boleh nak layan. Nak layan kat Youtube, malas la pulak nak tgk sampai 2,3 citer... hehehe..

tapi ape-ape pon...
BAIM WONG MEMANG HENSEM GILER!!!!

wohoooo!!


*Sumber gambar, cilok GooGle!*


::MISS U BABY!!::


Semalam call dapat cakap sekejap jer...
Seronok sangat kat sana... 
Sampai lupa kat sini...


RINDU KAT BUDAK BERDUA NI SENDAT-SENDAT!!

Ibu kat rumah lonely tau!!
Takde geng nak ajak gaduh...
Takde geng nak sembang2...
Sembang ngan papa tau jer lah.. byk diam dari bercakap..
Pastu papa kluar, tinggal ibu sensorang kat umah...
Nasib baik ibu batuk tau.. Ibu makan ubat batuk, pastu ibu terus fingsan...
Kalo tak, memang tak ibu tak leh tido bila sensorang...
Lampu dalam umah, macam biasa, ibu bukak semuanya bagi terang!!
TV ibu pasang kuat2!!
Ibu tido tutup muka dengan bantal... hehehe!!

Ibu hairan semalam, seharian Kakak tak call ibu...
Selalu nyer tu, kalo siang memang ibu faham sangat lah.. Kakak memang tak ingat kat ibu pon. Sebab kakak sebok main dengan Makshu Wawa... Bila malam, nak tido.. baru kakak suruh Opah tepon ibu kan?
Tapi semalam, sampai ke malam ibu tunggu kakak call. Ibu Call opah, opah tak angkat pulak. Opah lupa la tu henfon dia letak kat mana. Ibu try call Acu.. skali.. tak angkat jugak... Ibu call lagi.. Baru aku angkat... Ibu tanya Acu kat mana.. Acu cakap kat TESCO!!! Hamboiii.. padan laaa tak ingat kat ibu dah...

"Kakak kat tesco... dengan Acu.. dengan Opah.."

"Beli ape kat tesco?"

"Beli mainan.." <--- Slow jer intonasi..

"hah! Tu jer lah yg kakak tahu... mainan tak abis2... Adik mana?"

"Adik tengah makan jagung..."

"Adik nak cakap ngan ibu tak?"

"Adikkkkkkkkkkkkkkkkk!! nah ibu nak cakap!"
ngiong.. ngiong.. ngiong.. ape mende tah dok bunyi bising2...

"Ibu.. adik takmau cakap dgn ibu... Ibu kat mana?"

"Ibu nak kluar makan dgn papa..."

"Makan kat mana?"

"Kat kedai makan laaa..."

"oooo..."

"Ok lah!! Babai Kakak... Assalamualaikum..."

"Walakumsalam... bye ibu..."



March 17, 2011

::BATUK OH BATUK::

Kong! kong! kong! kong!
Macam nak terkeluar anak tekak rasanya!!!
Batuk tak henti-henti...
Ubat 2 jenis ubat dah aku telan..
Tu pon aku sedut time malam jer laa.. nak makan time keje camni kang tak pasal2 aku tersembam depan pc ni plak. Memang ubat batuk tu mengantuk sungguh!

Pegi klinik???
tak yah la kot.. ubat yang sama jer dibagi nyer kang...
Sakit tekak aku ni sebab meneran batuk nak bagi kahak kluar...
Tak tau lah nak ckp, batuk kering ke, batuk berkahak ke...
Bunyi batuk mcm kering.. tapi kadang2 ade kahak.. kadang takde...
Tapi menggatal kat dalam tekak ni mcm ade yang garuk2... hadehhhh!!
Siksa wey!!!
Tapi ais tetap jugak ku hadap... :-) hik hik hik!

Dan skang.. 
HADAP  la kau Cek Lala batuk berkong kong kong tu yerrr!!!





March 16, 2011

::WEDDING FF (PART 2)


 Breakfisrt untuk pagi tu, pihak homestay bagi free breakfisrt utk 4 orang bagi 1 homestay. Jadi 3 homestay dpt la 12 org breakfirst percuma. Then mak aku minta pihak homestay buatkan lagi bihun goreng utk 20 org. Air kami sendiri yang sediakan.
Rupanya, breakfisrt yang dorang bagi tu dah siap bungkus2.. Nasi lemak 12 bungkus, bihun goreng 20  bungkus... Lepas tu kami tambah plak lagi dgn roti bakar yang kami buat sendiri...


 Lepas breakfirst, sume pakat siap-siap mau ke majlis resepsi sekalian packing barang terus check out. Lebih kurang 15 buah keta yang bersama-sama kami menghantar pengantin. Tu semua termasuk dengan sedara-mara belah mak n abah aku yg ada kat erea KL. Lepas tu campur dengan kawan2 adik n abang aku. Ramai!! memang ramai!!

Sesambil tunggu adik aku aka pengantin call suruh amik dia kat umah mak andam yang dia bersiap-siap tu, kami sume pakat-pakat dok berposing buat kenangan...
Ini adik beradik perempuan mak aku.. 
Dari kiri, My mum, Wak (kakak mak), Acik Aton (adik mak) & Cu (adik mak)

Ini adik beradik perempuan ku...
Dari kiri, Kak Long, Kak Ina, Aku & O'O (adik bongsu)

 Ini tambah pulut inti.. Abang aku..
dorang suruh kami berdiri susun ikut turutan. Tapi Kak Long beria takmau katanya nanti dia tak nampak, sebab dia pendek.. hehehhe!!

Pompuan ni gedik sket.. harap mahap!!

Ok dah siap! JOM!!

 My adik yg hensem lagi gagah perkasa...








 Yg kat depan tu konon2 flower girl laa..
tgk la anak dara aku tu, siap bergaun bagai.. kemain lagi melawa!


Memang meramai lah rombongan dari kami. Sampai tak terlayan lah..Kalo ikutkan memang ada suara-suara yang tak puas hati (termasuk lah mulut aku ni..) Tapi nak wat cane, benda dah lepas pon.. terima jer lah.. Agak nyer memang style dorang mcm tu kot... 
Kalao perasan, rombongan kami kebanyakkan pakai ala ala pinky-pinky gitu. Memang ade merancang untuk ladies, berpinky pada hari kejadian. Guys pulak, pakai grey. Aku plak, memang tak penah ade baju kaler pink. Baju purple yg aku pakai masa menghantar rombongan pengantin adik ipar aku aritu, ade gak la pink-pink sikit. Selendang tu plak, aku gigih membeli masa meronda kat Pantai Remis petang hari sampai tu.







Ok dah selesai entry tertunggak-tunggak ni.. hadoiiii!!
Fenat aku nak upload gambo byk2 ni weyy!!!
Tunggu plak entry wedding kat umah aku plak yer.. heheh..
Daaaaaa!!





::K.A.M.I::