::KAWAN2 KITA::

November 30, 2010

::MASIH.....::





::ITU BUDAK DUA OLANG::

 Ini budak shomel dua olang dah pon selamat dan berbahagia di kampung bersama Opah dan Uwan mereka. Ibu dan papa kat rumah, kesunyian tanpa riuh rendah bising bergaduh lebih lagi dari bising bergelak ketawa mereka dua beradik. Sunyi betul kat umah takde dorang. Nak nak ibu ni lah.. Mulut ni tak tahu nak membebel kat sape... Selalu nyer tuh, sampai tak terlayan ibu nak membebel kat bebudak dua orang tu. Dah 2 malam,  Ibu n papa masing-masing layan diri... Papa layan tv sambil main poker.. ibu layan kain baju yang berbanjaran dalam bilik rahasierrr itu.. hik hik hik hik...

Kalo kat kampung biasa nyer budak dorang ni memang ada aktiviti masing2...

Adik layan game kat komputer... 

Tak pon layan keta sambil golek-golek atas toto... agak boring...

Isap jari sambil pegang bantal bushuk!

Kakak plak...
Kalo tak berebut mainan dgn adik, dia ajak adik dia main barbie.. Tak pon dia ajak adik main masak-masak.. Kalo adik larat, dia layan lah jugak main dgn kakak dia. Kalo malas, mmg dia buat tak reti jer.. 
Bila si Kakak tu dah boring takde kawan, dia kejan la Opah dia suh antaq p umah mak sedara dia kat seberang jalan tu...
Mak sedara dia tu, tua 2 tahun dari dia... kena panggil Makshu Wawa...
Yang kat bawah ni pon kira pangkat mak sedara lah jugak dgn dia.. sebab budak tu berkupu-kupu dgn aku... Tapi dia hantam panggil nama jer.. sebab umur sebaya... Alisyaa!

Masa nak tinggalkan dorang aritu, macam-macam yang aku pesan kat si Kakak ni. Sebab dia yang sulung dah aku rasa cerdik sikit dari adik dia.. Tapi kadang-kadang, si Adik tu lagi cepat tangkap dari kakak nyer!
Antara yang aku pesan :
-Jangan buat adik!
-Jangan pukul adik! (eh.. sama lah tu kan?)
- Kalau pegi umah Makshu Wawa, main elok-elok. Jgn bergaduh!
- Nak main dgn Makshu Wawa, bawak buku sekolah. Suruh Makshu Wawa ajar kakak.. Makshu Wawa tu pandai... Lepas belajar, baru boleh main...
- MAKAN NASI!!! (sbb anak dara aku ni susah sgt nak makan nasi..)
- Dengar cakap Opah & Wan!! 
- SAPE NAKAL, KALO OPAH atau WAN CITER APE2 KAT IBU, IBU TAK NAK BAWAK KAKAK NGAN ADIK PEGI JALAN-JALAN!!! NO MAINAN! NO KFC! NO MC DONALD!



"AI... AI... TUAN IBU!!!"
bertuah betul budak berdua ni kan!!!





::MAKNOSIA JAMAN SEKARANG YANG TAK TAKUTKAN DOSA!!::

Bunuh isteri: Tertuduh lakukan seks berhampiran mayat

SHAH ALAM 29 Nov. - Seorang saksi dalam kes pembunuhan eksekutif wanita, Fazlina Ahmad mengaku mengadakan hubungan seks dengan tertuduh, Mohafri Mohamed ketika mayat mangsa masih berada di dalam almari berhampiran, pada hari kejadian.
Nazratul Annis Zainal Abidin, 23, semasa memberi keterangan di Mahkamah Tinggi di sini hari ini berkata, mereka melakukan hubungan intim di atas katil di bilik tidur utama di rumah kekasihnya itu kira-kira pukul 5.30 petang, 30 Disember 2009.
Kata saksi pendakwaan kelima itu, kejadian tersebut berlaku beberapa jam sebelum mereka berdua menaiki kereta api di KL Sentral menuju ke Perlis untuk berkahwin lari di Thailand.
''Selepas keluar dari bilik air, Mohafri masuk ke bilik air. Dia kemudian mengajak saya melakukan hubungan seks. Mulanya saya tidak mahu tetapi dia kata sekejap sahaja.
''Dia tolak saya ke atas katil dalam keadaan mengadap ke bilik air. Kami ada menggunakan kondom pada masa itu,'' katanya semasa disoal oleh Timbalan Pendakwa Raya, Rosidah Abu Bakar.
.........
Berita seterusnya....


Kesimpulan nya dari aku...
Jate, tino sama sama macam haremmmmm!!
BUDUH!!!
BUNGUK!!!

eeeeeeeeeeeeeeeeee!!! Emo nih! emo!!!


November 29, 2010

::TAHNIAH::

Kedaung dah...
Tapi baru nak wish! hehehhe... eh..eh.. dalam blog laaa...
Kalo kat Fesbuk dan alam nyata, dah wish awal-awal dahhh...

First..
 Untuk mai kezen in-law.. (boleh gitu?) ini kezen belah Suami hamba...
Yang ade aku wat entry Wedding Of The Year tahun lepas... ade 2 entry, tapi aku link kan satu jer.. yg lagi satu pepandai lah carik kalo kepoh sgt nak tahu khennn... hehehe...
Dan tahun ni, itu pengantin sudah kasik letup dia punya perut pada 2/11 ari tu .. 
Sudah dapat Baby Girl yang shumel menyomelll....
The Presentinggggggggggg!!!
MIA SANIYYA...

The second one, is New Comers In Haji Ahmad's Family....
iaitu, cucu ke 11 untuk Mak dan Abah ku...
Tapi bukan anak aku... Anak buah aku.. 
Anak My brother yang kawen bulan 12 tahun lepas
Jugak dapat baby gegirl pada 13/11... (tak sempat nak bagi sama tarikh dgn Uwan dia.. 14/11)
 sangatttttttttt SHOMELLLL!!!
here world!!!!
SHAMEEN ARYSSA

Iskkk... awat lah anak depa bolat-bolats sangat tatauuu!!
haihhh.. Gerammmmm!!!!

Masa tengok baby Aryssa baru-baru ni, tiba-tiba aku dapat satu 'stetmen' bunuh diri dari anak dara aku... Aku rasa, korang leh bayang kan apa yang dah DINA SI MULUT PUAKA tu dah kasik 'stetmen hentam' sama aku!!! Rasa mcm la la tu jugak aku nak letak baby dlm perut aku then kasik beranak biar Dina tengok sendiri!!! huh!!





::BILA NIKMAT ITU TIADA LAGI..::

...Hidung ketat... 

...Bernafas dari mulut ke mulut... :(

..ingus takde.. tapi idung tetap KETAT!!..

... Batuk yang masih terkawal.. 
TAPI..
Tekak gatal....

...Kepala sudah ala ala mau pusing...
TAPI.. 
KERJA BANYAK!!!

MAU SETTLE KEJA INI MINGGU...
SEBEB MINGGU DEPEN, GUE MAU....

COTIIIIIIIIIIIII!!!


November 26, 2010

::DARAKU YANG AGAK "PRIHATIN"... MULUTNYA.. (pt3)::

Situasi berlaku masa di Jusco Ipoh. Masa tu dorang dua beradik dah berjaya pau Pak Lang dorang dengan mainan sorang satu... Dah kebetulan Pak Lang nyer nak shoping barang baby sempena menyambut kelahiran baby baru beliau, aku n anak² pon ikut menyoping same.. 
Masa Pak Lang berbaris kat kaunter bayar, Dina dgn adik dia ni ade lah dok tercongok dagu kat kaunter bayaran tu. Aku plak dok kelebek-kelebek baju budak2 dekat-dekat situ jugak... jusco tengah menggila sales u ollsss!! Tak rambang mata aku dibuat nyer... Tapi belum punya kewangan, jadi ku tangguhkan keinginan..
Tiba-tiba, Abang aku a.k.a Pak Lang dorang panggil aku..
"Wey Ilah!! hang mai amik anak hang ni!!" sambil dok sengeh-sengeh gelak-gelak kat aku..

Pastu adik lelaki aku plak sambung lagi...
"Hang mai amik anak hang ni kak... Hampeh betui budak ni!" Dok gelak-gelak jugakkkk.. 
Aku pon pegi lagi hala kat depa kat tepi kaunter tu.. Masih belum buat bayaran.. dok tengah berbaris..

"Kenapa???" tanya aku...

"hang amik anak hang ni.." pastu depa gelak-gelak lagi...
"Satgi Abang crita..." Sambung abang aku...

"apa dia??" Aku tanya lagi.. tak puas hati nih!!

 sesambil tu aku perati keliling sekitar kaunter tu, ape yg menarik perhatian sangat sampai depa dok gelak tak habis-habis.. Aku tengok Abang aku, dia buat isyarat mulut senget² tuju ke casher.. Aku beralih ke arah yg dia tunjuk tu, pastu abang aku gelak-gelak lagi... Dia gamit2 tangan dia suh aku dekat sket, dia nak bisik...

"Dina kata.. Pak Lang tengok gigi orang tu BURUK!"

Aku pon beralih la ke arah casher tu... huhuhuhuh!!! Aku pon nak gelak jugak.. tapi ku tahan!! Mane tak nyer.. Casher tu udah rope Halimah Jongang!!!

Aku cakap kat Abang n Adik aku... "Dina ni memang mulut puaka..."
Pastu depa bantai gelak kaw kaw..
Dina terus tanya aku, kenapa Pak Lang ngan Pakcik gelak-gelak...

Aku diam jerr... Sambil aku jalan pegi dari kaunter tu.. Dina ikut aku.. Tapi mulut dok tanya lagi, kenapa Pak lang gelak-gelak.. Dah agak jauh dari casher tu, aku tanya Dina..

"Nape kakak cakap kat org tu mcm tu?? Tak baik tau!!! Berdosa!...Tuhan marah!"

Agak lama dia diam, aku perasan dia tengok ke arah casher tu.. pastu baru dia cakap...

"Alaaa.. kakak minta maaf la ibu... kakak tak sengaja... Yer ibu.. plissss.."

"Ok! Lain kali kakak jangan dah cakap kat org mcm tu.. Ibu tak suke! Tak baik! Kakak pon, nanti kalo kakak malas gosok gigi, nanti gigi kakak jadi mcm tu lah!"

"ehh.. tak lahhh!! mcm gigi Umairah!! Hitam!!"

"Hah! Tau takpe!!"

Umairah tu kawan sekolah dia.. Memang gigi budak tu hitam, jarang-jarang plak tu.. Aku selalu cakap kat Dina, kalo dia malas gosok gigi, nanti gigi dia jadi mcm Umairah... Terus lah rajin nak gosok... Siang malam!






::THANK YOU!::

Jarang aku nak berterima kasih pada Nuffnang ni... hehehhe...
Dan jaranggggggggggggggg pon aku nak buat entry pasal Nuffnang...
Tapi ni bukan sebab aku nak dpt duit dari Nuffnang yer...
Tapi ini pasal aku dapat BE ini.. Yer lahh.. blog aku takde lah glemer mana, BE pon tak penah dapat lebih dari 4.. Tapi kali ni, aku nak highlite dgn BE yang satu niii...
taraaaaaaaaaaaaa!!!!


So, nanti akan bernari-nari shuffle lah NOKIA C3 idaman kelbu yang tah bila akan dapat!! huhu!
Memang teruja betul aku dengan HOT PINKY DICKY tuuu.. huhu!!
Kalo verangan tak salah kan??
Tapi, aku selalu macam tu.. verangan pada sesuatu yang termampu, dgn harapan SATU HARI NANTI PASTI AKAN KU MILIKI!!!
 Cheewahhhhhh!!




::DARAKU YANG AGAK "PRIHATIN"... MULUTNYA..(pt2)::

As usualy, papa dorang akan smoking depan anak2... Bila anak2 tengok, dorang akan memerhati dan belajar...
kan ade iklan hisap rokok yang letak 2 jari kat mulut tu goyang-goyang jari tanda tak nak tu kan? hah.. bebudak berdua ni selalu lah buat benda tu kat papa dorang.. Aku  tak penah suruh pon ehhh.. tapi dorang yang buat sendiri..
Pastu one day, Dina ade tengok sorang pompuan yang smoking.. Then bila dia tengok papa dia smoking, terus dia tanya aku...

"ibu.. orang perempuan tak boleh isap rokok kan? Tuhan marah..."

Aku pon tanya dia..

"Bila masa kakak tengok orang perempuan hisap rokok?"

"hari tuuu.. kat tempat kita makan tuuu.. ade perempuan tu hisap rokok mcm papa.. Tak boleh kan ibuu?"

"ha'ahhh.. memang tak boleh pon.. papa pon sebenarnya tak boleh hisap rokok.."

"heyy!! Papa boleh hisap rokok laaaa!! Papa kan lelakiii!! Lelaki boleh laaa!! Perempuan yg tak bolehh!!"

Hah.. ha.. ok laa.. ok laaa.. kakak menang!!





November 25, 2010

::DARAKU YANG AGAK "PRIHATIN"... MULUTNYA..(pt1)::

Prihatin yang dimasudkan adalah sebalik nya.. Atau korang nilai lah sendiri nanti...
Sebab aku akan buat byk2 part.. Memang Dara aku nan sorang ni agak bermulut puaka.. (like ibu nya kah??) ^_^ ontah laaahhhh!! 
Lately ni memang banyak lah ayat-ayat dia tu yang boleh buat org menyentap... Ingat lagi dak aku penah bagitahu kat entry ini? Nak tahu ape yg Dara aku ni kata kat papa dia?? hehehhe.. sila lah YM or email me.. hehehe... Tak leh citer kat sini.. BAHAYA!!!
Anak Dara aku sorang ni memang jenis pemerhati yang bagus... Sambil memrhati.. sambil dia bertanya.. atau cakap direct terus kat aku.. Atau dekat orang-orang yg tertentu jer...

Macam tadi, masa otw nak balik rumah dari rumah pengasuh. Dalam keta, sambil nyanyi-nyanyi, aku ajar dia mengeja... Dia pon ikut.. Tu sebab mood dia tengah ok la tuu.. Mau lah dia.. Cuba mai aingin puting beliung.. jangan kata mengeja, suh baca ABC pon, kakak tak laratttt la ibuuuu!!! haihh..

S.A..SA, Y.A..YAA, SAYA!
S.U..SU, K.A.. KA, SUKA!!
M.A...MA, K,A,N..KAN, MAKAN!!
SAYA SUKA MAKAN!


I, B.U.. BU! IBU!!
S.U.. SU, K.A.. KA! SUKA!!
M,A.. MA, S,A,K.. SAK! MASAK!!
IBU SUKA MASAK!

baru aku nak pikir ayat baru, skali si Dina ni dah menjawab...

"IBU TAK SUKE BUAT KEJE.. IBU TAK LIPAT KAIN PON! KAN??"


^^%#$#@!@!#@%$%^^*&()(*)(*^&&%^%$#$$#T____T *nangis*

apa kau rasa??




::HARI INI HARI YANG MERUNDUM::

Malam tadi Bowling Payday kali ke 5.. Result aku jatuh merundum macam jatuh dalam gaung yang dalam... Ntah laaaa!! Aku sendiri tatau pasal ape aku tak leh concentrate main semalam... Bulan depan grand finale.. harap-harap aku punya kuasa tangan dan bola ajaib yang boleh UP ranking aku!! ChaiiYoKK!!

*****************************************

Balik dari bowling malam tadi.. cuci-cuci muka.. cuci kaki.. kencim... terus masuk tido... lepas tu tah waktu bila, aku termimpikan makcik Rehan dengan konco-konco nya.. Yang lelain aku takbape nak boleh igt wajah-wajah mereka.. tapi yang makcik rehan ni memang aku igt betul! Citer dalam mimpi tu, Makcik rehan dtg umah aku kat kampung.. katanya nak berpot luck kat umah Tok Ketua.. Tengah-tengah dok pung pang pung pang sembang.. tiba-tiba kami dah ada kat shoping complek.. Makcik rehan (lagiii) nak beli sayur nak masak... Lepas tu tengah-tengah nak bayar, makcik rehan naik eskelator yang takde tangga.. tapi bergerak melawan arah.. then makcik rehan jatuhhh... "ADOIIII!!!" yg tu ayat yg paling aku tak leh lupa... Lepas tu, aku tengah pilih2 baju baby (motif??).. tapi ade gangguan dari amoi cina mana tah... Terus aku tak jadi nak beli baju baby... Cari-cari makcik rehan, dah takde... Lepas tu aku dengar bunyi orang berselawat.... LaaaaaaaaaaaMaaaaaaaaaa... Then, baru mata aku leh bukak pelan-pelan walaupun still beratttt... Org berselawat tu bunyi lagiii... LaaaaaaaaMaaaaaaaaa.. jugakkkk... Baru aku teringat.. ALARM AKU BUNYI SELAWAT!!! baru leh bangun.. amik hp atas meja makan... pastu tutup alarm.. tgk jam 7.30... duduk atas sufa, sambung tido lagi... Sudah nyer... 7.50 baru aku sedarrr!! 8.30 siap..  pukul 9 sampai opis!

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Minggu ni da seminggu cuti sekolah... Anak2 dah semakin liat nak ke rumah pengasuh.. Minggu ni jugak last pengasuh nak jaga dorang. Sebab nanti 3 minggu pengasuh minta cuti.. Mau pulang ke kampung bukk... Balik ke Medan... bawak anak² pulang bercuti di kampung... Ohhh... Memang agak merunsingkan aku... 
Tapi itu masa memula dia bagitau kata nak balik kampung laa.. Tapi skang aku dah ade penyelesaian... Minggu depan, mereka berdua ini, akan aku pos ekspress ke kampung. Mak aku akan jaga seminggu.. Lepas tu, aku amik cuti (yg ade cuti awal muharram tu) seminggu... (plan nak bawak dorang ke KL, jalan-jalan) Lepas tu, seminggu lagi, My Lucky plak yang kena amik cuti... Seminggu aku tanpa budak2 tu... SUNYI?? itu sudah pasti... RINDU?? of kos i did!!!

########################################################

Seminggu ni aku banyak layan diri sendiri.. Tanpa teman, tanpa opismate... My fren yg selalu bergerak bersama-sama aku tu, dia ade exam sepanjang minggu ni... Jadi seminggu aku tak jumpa dia.. Yang lain, ramai yg ade kursus lah... itu lah.. ini lah.. So, peratusan kehidupan aku sikit sebanyak dah menurun.. Sebab NO HOT STORY.. NO GOSIP... NO BEBEL SUMPAH SERANAH... 
SERIYUSSS!! Mulut aku lenguh sebab kurang bercakap... badan aku lemau sebab kurang gas oksigen yang kluar... Mata aku asek lah nak terkatup ajer memanjang... mulut aku yg banyak bercakap ni, diganti dengan byk makan dlm minggu ni... AKU TAK BIASAAAAA!!!!
FRENNNNNNNNNNN!! CEPAT LAH MASUK OPISSSSSSSSSS!! MULUT I RINDU NAK POT PET POT PET NIIII!!! 
Nak pot pet kat YM, aku tak puas... sbb tangan yg berjalan.. mulut diam jugak....
huhuhuuhuu!!






November 24, 2010

::BOSAN GILER::

Aku tgh jaga exam kat dewan periksa yang baru... Agak membosan sebab aku mengantuk tahap dewa!! Geng nak bergosip liar pon takde... Apetah lagi geng nk ponteng keje. Setiap kali mata aku lesu, aku akan tengok barisan 'geng digi' kunen yg sedbng kusyuk jwb pekse. Pasti mata aku akan segar kembali. Malangnye aku tak dpt nk tunjuk kat ampa sapadia geng digi kunen.
Sekian laporan cek kak terdibah via cokia cabuk rm2 per 1hr subscribe internet mobile!
Wakakakakakakaka!!!

::SPAGHETI MEAT BALL::

Our dinner malam tadi...
Aku tidak menggunakan daging cincang jenama Ramli.. 
Tapi aku mencincang sendiri daging korban yg ade 2 pelestik kat umh tu...
Aku tak cincang pon.. aku blend jer... hehhehe... aci jugak kan??

 - Bawang besar potong dadu, oregano, parsley, garam = gaul rata, then bulat-bulatkan..-
Senang jer kan?
Pastu goreng la meat ball tu sume....

- bawang besar (again) potong dadu... goreng.. letakkan sos spagheti ini... -
Senang jer kan??
Masukkan bebola daging yg dah digoreng tadi... cukup rasa? masin? manis?
tak cukup.. bubuh ler ape2 yang patut....
hehehehehehe....

Dan bagi pencinta cheese like me.. 
harus lah ku taburi cheese yang sangat menyedappp!!

Wallahhhhhhhh!!!!



::SEMOGA ALLAH MENCUCURI RAHMAT KE ATAS NYA::

Tadi aku jenjalan kat Blog Ben.. (Aku ni kdg2 jer masuk blog dia.. kalo ade entry best.. aku terjah.. kalo tak.. mmg sekali lalu pandang je kat bloglist.. sebab dia sokmo ade entry baru.. setiap jam aku rasa... Letih mau ulang alik masuk.. hehehhe...)
Bila aku masuk blog dia, aku terpandangkan entry Al Fatihah Utk Blogger Aisyah..
Aku pon baca... Ya Allah.. kesian nyer... Blogger tu meninggal sebab jatuh dalam bilik air..
Paling sedih.. Ben cakap arwah ade anak kembar 3!!
Aku pon laju jer masuk ke blog arwah...

Allahuakbar!! Betul laaa...
arwah ade anak kembar 3 yang masih kecil lagi....

Ya Allah....
Sedih... sebak.. hati aku ni...
walaupun aku tak penah mengenali Arwah.. tapi aku sedih mengenangkan anak² beliau yang masih kecil2 tu...
Bila terpandangkan wajah anak2 beliau... ya Allahhh... macam mana lah nanti kan?
Semoga Allah melindungi mereka sekeluarga...

Semoga Allahyarhamah di tempatkan bersama dengan golongan orang-orang yang  beriman.... Al-Fatihah...


::TERIMA KASIH ORG TELUK INTAN::

Terima kasih la banyak-banyak...
Susah-susah jer bagi....
Yerr laaa.. memang tak susah pon.. bukan ko yg hantar... posmen yg hantar.. ko tlg poskan jer...
Tapi.. ape-ape pon.. bebanyak terima kasih...
Walaupun aku tak menang dalam Giveaway contest pinky dicky tu... 
tp ku dapat jugak keychain bertuah...
Kalau aku tahu, aku nak kalah.. aku kutuk ko tanpa rasa was was tau MakDara!


Tapi tak kesahhhh...
Aku suka.... sebab boleh tambah koleksi keychain aku yg tak bape nak meriah tu....


Ade sesape yg nak bagi keychain lagi kat aku???
Meh!! meh!! bagi lekaihhhh... aku SUKAAAAAAAAAAAA!!!



November 23, 2010

::NAFSU MAKAN KUASA KUDA::

Hari ni aku tatau jin apret mana yang dah merasuk jiwa dan raga ku...
Aku makan mcm tak baca bismillah... Sedangkan aku baca doa makan lagi tau!!

Tapi kenapa nafsu makan aku membuak-buak??
Pagi tadi macam hilang akal aku tgk makanan aku...
Aku dah bawak homemade nasi goreng daging yg mengigih pagi² alam...
Pastu sampai USM, singgah kantin beli neslo ais sebungkus...
Lepas tu ternampak pulak nasi lemak bungkus daun pisang dok dlm palestik lagi.. gamak nyer belom sempat makcik kantin tu nak letak dlm bekas.. aku dah rembat sebungkus.. gara-gara tercium haruman nasi lemak + daun pisang.. huhuuhuhu!!

Aku letak status kat FB.. tapi lepas tu baru aku makan... Nasib baik.. nasi goreng ku sedap.. jadi ku habis kan... Nasi lemak?? Simpan molek2 dlm tupperware bekas nasi goreng... hehehhehe...

Pastu balik umah jap tgh hari.. alasan mau sidai kain.. skali, perut melapar... apakah???
Bukak peti.. togak air sejuk... tgk atas meja ade butterscotch (betul ke ejaan ni?).. rembat sekeping.. sapu penat bater.. ngamm! ngamm! ngam!!!

Masuk opis... jalan sana sini.. depan belakang..depan belakang... masuk bilik.. bau nasi lemak pagi tadi.. uhhh... Tak tahannnnn....
|
|
|
|
|
|
|
Dannnnn sekaranggggggggg!!!
itu daun pisang nasi lemak sudah ada dalam tong sampahhhhh!!!
 *sambil lap mulut dgn tisu..*




::AKU JATUH CINTA LAGI::

Dah berlaki.. dah beranak pinak ni, takde nyer nak jatuh cinta sesame maknosia lagi dahhh....
Cukup2 lah yang hader tuuu.. Itu pon dah cukup bikin aku pusing!
Kalo dah name nyer pakar menggodek.. haruslah ku jatuh cinta dgn alam internet...

U olsss... Ini PENGAKUAN ikhlas aku....
Aku sudah MEROGOL dengan rakus kat TUMBLR..
Tapi belum PUAS kauuuu!!! Banyak lagi tempat yang belum aku EXPLORE!!!
uhhhhhhh!!!
Sebenarnya, aku belum kenal isi hati si TUMBLR ni... Aku cuma terbaca-baca jer keistimewaan beliau.. Walaupun aku belum mengenali.. Terus aku merogoli... Kejam kan aku??
Aku belum lagi sempat mau menulis apa-apa di dada beliau.. Tapi aku telah import isi-isi dari dada orang lain utk aku letakkan dia dada Tumblr.... Keji kan??
Takpee... takpeee...
Aku cuba menyelami isi hati beliau dengan gigih.. Aku tahu, beliau sangat-sangat menginginkan aku....
Tapi aku dah letak iklan... hehehhehe.. harap-harap akan bergerak iklan tersebut! kuang! kuang ! kuang!



Kalo rajin.. mai lah Jenguk.... Http://ceklala.tumblr.com




::BILA HENFON KENA CABUL::

Bila Henfon aku telah dicabuli...
Aku suda jumpa gambar2 yang tak sepatutnya... dan aku tahu sape yang empunya angkara telah mengsnap gambar2 tersebut... sebab ade bukti!

Ini rabbit kesayangan beliau...

Lagi rabbit...

Slipper aku yg dok pakai dlm rumah...

lagi rabbit dia.. tapi posisi lain plakkk!

Ayoooo!! bape banyak ini rabbit daaaa!

but last not list......
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

Ini bukti KUAT!
tapi yang kat belakang tu laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaagi HEBATTT!!!!




November 22, 2010

::tag zaman persekolahan::

Aku sebeno nyer MA... eh..ehh... Tak Bape Nak Rajin nak buat TAG TAG ni...
Memang dah jarang org bagi Tag kat aku...
Yer lahhh.. buat saket ati jer bagi.. bukan aku nak buat pon.. MALAS!!
Pastu bila Tag yg kena Tag Tag org lain ni, mesti kalo sampai kat aku, COMFIRM dah senyap.. sebab aku MALAS nak tag org lain... hahahhahahhahaaa!! 
Tapi kali ni aku kena lah buat.. sebab adik sorang ni dah nama ala ala mcm nak sama dgn aku.. Pastu baru la plak nak kenal2 dgn aku... kang kalo aku tak buat TAG karang, kata aku ni menyombong tak bertempat plak kannn... Hakak ni bukan sombong u olssss... cuma hakak MALASSSS nak bertag-tag ni.. al makluum lahhh.. blogger KERTU yg malas nak update blog!... muahaahaahahahha!!

Ok Cekla.. ini Tag awak yer.... 
berbelas tahun dah hakak ni tinggalkan sekolah... tah igt ke tidak lagi... u olss.. umur hakak kamu ni dah kertuuuu... 30 sudahhhh!!!

Nama kamu kat name tag : Ade ke?? rasa nya time tu takde nama2 kot... lencana sekolah jer rasanya...

Berapa tag kamu gantung kat baju or tudung masa skolah Tah lerr.. tak igt... tp satu jer rasanya kan?


Apa warna uniform sekolah kamu : Masa form 1 dpt jd pengawas sekolah, pakai baju biru, pastu aku letak jwtn. Form 2 dpt jd pengawas perpustakaan, pakai baju putih, kain merah menyalaaaa... form 3,4,5 dah tak jadi ape2.. sbb dh jd samseng! pakai lah baju skolah putih, kain labuh sapu lantai...

Selain buku skolah dalam beg kamu ada apa lagi : Buku tesk slumber simpan bwh meja dlm kelas. sebab takmau bawak balik, berat! dlm beg skolah ade buku2 tulis jerr...

Gelaran pada cikgu yang kamu bagi : Si Pendek yang gatai meghenyammmm!!! sbb itu cikgu sgt menggatal tahap maksimum walaupun dia cikgu displin dan bersarban!!


Berapa peratus kedatangan kamu di sekolah tiap - tiap tahun : Ohhh.. tak igt... tapi rajin dtg skolah, cuma selalu ponteng kelas.. lepak belakang bangunan.. up pagar...


Anugerah yang pernah kamu dapat di sekolah : Takde anugerah yang terindah selain bersama-sama kawan2 yang gila-gila... GNEW FOREVEVER!!


Gelaran kawan - kawan pada kamu masa sekolah : Ziana Zain... *wink! wink!*

Panggilan kawan - kawan baik kamu di sekolah : darjah 1-6 & form 1-3 = ILAH... form 4-5 sampai skang... LaLa!!


Denda yang kamu tak boleh lupakan sampai sekarang : cabut rumput... kutip sampah... kena cubit pusat... kena baling dgn pemadam papan hitam.. berdiri atas kosi/meja sampai abis kelas... rotan tangan... Tapi sume tu telah menjadikan aku 'MANUSIA'...

Tahap pencapaian akademi kamu di sekolah : Yang sedang-sedang ajaaaa....

Apa nama sekolah yang paling kamu sayang : Sekolah Menengah Tat Beng dan Sekolah Menengah Vokasional Kerian...


Apa yang paling kamu rindui selepas meninggalkan sekolah kesayangan kamu : Kawan2 sepontengan... cikgu2... masakan kat skolah... duduk ASRAMAAAA!!!


kawan2 ini telah ditag sejak dari zaman sekolah lagi (macam kenal kan?)


Owhhhh.. Kalau ade yang berminat utk buat TAG ini.. silakannn...
Ku MALAS mau tag saper2...
Sebab ku tahu, korang sume nyer dah Kertu mcm aku... Wakakkakakaakkaaa...

::AKU DAN UNIFORM::

Sape yang belum tahu, aku ni technian terlampau yang hari-hari dtg keje pakai uniform... Memang tak susah, sebab aku cuma perlu gosok uniform jer kan.. Tapi yg susah nyer, aku nak kena match kan dgn tudung lah! Takkan hari-hari kau nak serekup dgn tudung yg sama... yer dak??? Tapi ape aku kesahhh... aku belasah jer tudung lain warna dgn uniform.. Janji laWOOOO udahhh... hehehhehe...

 Dulu, memula masuk USM, uniform utk technician, baju putih sluar blue black. Skali tgk dh mcm budak sekolah rendah... Lepas tu tukar... Baju peach, sluar hitam atau buat baju kurung kaler yang sama, kain hitam.

 Sebab USM bagi kain suh buat baju, jadi banyak lah baju leh dapat. Kalo nak buat baju kurung memang tak dapek laa.. sebab kain dia keras kejung.. buat blouse ok lagi.. So, baju kurung, we all beli kain lain.. sendiri-sendiri lahh kau! takde nyer USM nak sponser dah haih!!

Lepas tu, aku nyer dept dengan baik hati, sponser lagi satu baju ala ala baju koprat katanya... Baju ni kena pakai setiap hari rabu... Ini baju koprat memula dapat dulu...
*bontots aku tak hengat melebauu!*
 Lepas tu, dalam bape tahun... dapat lagi baju free... dept aku kasik lagi...
Baju uniform peach + hitam tu still kena pakai lah.. sebab itu baju rasmi USM bagi...

Dan bebaru ni, semua kakitangan tencnical, dapat uniform yang baru dari USM.. Universiti APEX katanya... haruslah menunjukkan keAPEXkan gituuuu.... Baju ni dorang panggil baju koprat lah jugak.. Tapi baju ni diberi terus.. tidak lagi bagi kain then buat sendiri mcm dulu... Baju ni cuma amik saiz jerr...

*Ade gaya wanita koprat tak?*
Tapi bila aku pakai skang, dah tak rope koprat.. Sebab saiz baju ni agak mengetat kat bahagian tetek dan lengan balak... Saiz XL tu kauuuu!!! takkan gedobOO lagik aku niii??

Tapi, ape2 pon... bila musim MIM ALIP LAM YA SIN berleluasa... ku sanggup hari-hari datang keje, pakai t-shirt, sluar slack dan baju jeket  sajorkkk... sebab itu lebih MUDAH & SENANG!!!
*tak perlu menggosok baju...*




::MIM ALIP LAM YA SIN::


Makcik Rehan gedobooo...
Sama lah dengan hamba di sini...  Musim nyer sudah tiba...
Ku tak tahu apalah nasib nyer.. 
Mendapat isteri dan ibu kayak gini...
FEMALASSSSS BAK UNTA FADANG FASIR!!!

Papan alas lemari baju anak² aku yg dah reban tu, ku biarkan baju bajan sume terjeluak keluar dah berhari-hari... Papan tu reban masa aku kalut nak balik kampung nak raya kemarin... Bila dah reban, ku biarkan.. dalam hati, esok balik lah buat.. Sebab angan² anak takde... 
Dah balik sini balik, anak² ku tinggalkan kat kampung. Konon² mau tiup angin rajin lah.. skalikkkk.. angin malas jugak yg bertiup kencang.. tersadai jugak lemari yang reban tu.

Nak basuh kain pon, aku tak bape nak rajin.. sebab kain baju yang belum berlipat berlonggokkan mcm jual kain cadar kat pasar malam. Nak basuh pinggan sebijik pon aku malas, apetah lagi kalo pinggan mangkuk berlapis-lapis dlm sinki.. Sapa mau jawab?? Tapi bila dah tak sanggup memandang... ku gagahi jua membasuh sambil menyanyi-nyanyi konon² tengah buat konsert solo...

Nak masak????
Aduhaiiiii... laaaaaaagiiiiiii lah aku malas nak mengotorkan periuk belanga.... 
Tah!!! Kenapalah musim MALAS ni datang semulaaaa.....

Kalau lah ade orang buat serangan hendap ke rumah ku, alamat nyer memang aku tak bagi org tu masuk ke rumah.. Sila lah kau bersila digaraj rumah hamba... Sebab rumah hamba, tidak bersapuuuuuu!!!!!

Argghhhhhhhhhhhhhhhhh!!! MALAS sungguh aku nak menaipppppp!!!!




November 18, 2010

::LAGI MIDNITE @KL::

Kenapa midnite??
Sebab siang nyer kami memang tak keluar memane.. Dok umah, layan hanak-hanak mandi pool... Pastu tengah hari aku memasak ape yang hader... Ater.. hari bekerja.. nak jenjalan cari kawan pon tak syok.. sebab haruslah sume nyer sibok bekerja yer nokss... Pulak tu hari Isnin.. Monday Blues Crazy katanya...

Malam tu baru kami kluar lagi... berjumpa mereka yang sanggup menerima kami seadanya nya... Kalo dorang datang Penang, memang layanan seumpamanya kami beri..
Ummi Family n Ibu Fila...

-Ummi wit her Cutiey baby... Aliff Amsyar Arrayyan- 



Malam tu kami ke Jusco Alpha Angle, Wangsa maju sebab ade orang 'mengidam' nak makan steam boat. hehehhe.. Layankan jer, sementalah, bukan selalu yerr...

 Lepas makan steam boat, kami pon bergerak ke Restoran Ali Maju, mau lepak2 katanya.. Dah lama tak jumpa kan.. Haruslah nak melepak sambil borak-borak... Anak2 aku macam biasalah buat hal sendiri.. Mak Pak nyer pulak berborak kaedah mcm takde anak2... Sudah nyer, Anak dara aku dapat habuan jatuh dan berdarah kat dalam kedai. Aku tahu lah peel anak dara aku sorang tu. Berjalan jenis tak reti nak tgk bawah, mata dok sebok tgk orang, tapi kaki berjalan. sudah nyer tersadung kat kosi orang, GEDEBUKKK! jatuh!! berdarah suda mulut.... Nanges! nanges! Pastu aku pon bebel... 
haihh.. gitu lah kan kalo dah jadi mak orang.. membebel tak henti-henti...


 

Yangggg!!  LOVE u ols very stronggg!!
Nanti kita gether-gether lagi ok!!!
tak puas lah hari tu... tak leh lepak lama...

Lebih kurang pukul 12 kami pon bergerak piulang ke 'rumah tumpangan'...
Itu pon balik aku tak tido lagi.. sambung tengok tv, layan internet tanpa had.. hehehe..

Hari Selasa petang, kami pon bergerak mau pulang ke Penang... Petang tu hubby baru dapat tahu ade game Bowling... apa lagi.. Hubby punya lah speed... 6.30 ptg dari KL, 9 mlm dah sampai Penang! Turbo lah katakan.. Aku yang duduk kat belakang tu, memang turbo sungguh lah.. sakit abis sgala badan... melantun-lantun kaedah nyer! heshhhh!!






::MIDNITE @KL::

Ahad, Lebih kurang jam 11 pagi, dari Johor aku drive. Dalam pukul 2 lebih, dah sampai erea-erea nak masuk ke Putrajaya, aku tukar dgn my Asben. Sebab aku tatau jalan nak ke rumah adik dia kat Putrajaya tu. Kesahnye, nak tukar balik la itu Neo kepada Turbo Merah... Nak kluar dari Putrajaya tu, dah sesat barat kami dibuat nyer.. Tah tol ape yang kami jumpa, lengang!! lansung takde sebijik keta pon.. Tapi berkat keredahan yang berdaya tinggi, berjaya jua kami melepasi dan akhirnya berjumpa dengan exit Tol Sg. Buluh!! kakakakkaaa...
Dari exit Sg. Buluh, skali lagi kami bersesat barat sebab tak jumpa jalan nak ke Sri Gombak. Dalam demam-demam tu, aku tiup semangat yang kental pada en.Suami supaya bersabar dan berkat bertelifon dgn Tuan rumah, akhirnya sampai jugak kami ke Sri Gombak. Sri Gombak tu nak pegi ke rumah Atuk Sedara en.Suami ku. Ater jejak ke arah sana pon baru 2 kali, pulak tu, turun KL setahun 2 kali, mana nak ingat nyer...
Sampai Sri Gombak pukul 4 lebih, anak2 dah melapar tahap naga. Sesampai jer, tuan rumah jamu dengan buah dokong sementara TokCik nak masak. Anak2 aku pon apa lagi.. buah kegemaran dorang kan... Si Suami ku pula, dah tak tahan katanya... badan dia dah lenguh2 kejap-kejap mengigil.. terus dia ajak aku ke klinik berdekatan. Pegi kami sekonyong-konyong mencari klinik erea Sri Gombak. Cuti umum kan.. harus lah payah nak mancari klinik yang bukak. Tapi nasib kami baik, ade lah klinik yang bukak belakang stesyen bas Sri Gombak tu. Gedebuk! gedebak! jmpa doktor, amik ubat, siap dapat MC utk hari Isnin! Balik ke rumah TokCik. makan nasi sgala... hubby makan ubat.. terus kebabOOOMMM!! Tak lama pastu aku pon terlelap seketika di atas kosi.. anak2 aku layan Ceria.. nasib lah dorang tak meragam...
Lepas Maghrib, kami pon memohon diri untuk pulang... eh..eh.. pulang?? Pulang ke mana dong??
hehehhe.. ke 'Rumah Tumpangan' sementara kami di KL... 

Setelah helo..helo.. dgan 'agensi rumah tumpangan' kami, sampai lah kami di sana... Alhamdulillah... boleh renggang-renggang kan badan... Beli nasi bungkus je, makan kat 'rumah'... Hubby dah sebok nak tengok bola malam tu.. Aku pulak sebok kejan anak2 tido awal.. sebab aku ada acara nak berhora horeyy malam tu.. ehehhee... Lebih kurang jam 11 anak2 aku dah tido, aku pon lagi.. siap-siap mau jadi wanita malam.. OhoOo?? apa itu stetmen? hehhee.. 
Hubby takmo ikut sebab dia nak tengok bola malam tu, aku ajak lah 'my fren' yang lepak skali dgn kami kat 'rumah tumpangan' tu. Aku saje jer nak jenjalan kat memane Downtown atau Uptown.. Dan akhir nyer, my fren bawak aku ke Downtown Cheras. Sebab dekat jer dgn umah. Walaupun hujan agak merenik renik manja waktu tu, kental kami meredah di setiap gerai-gerai. Asal nyer, aku nak tgk kot2 ade lah hanbeg yang molek2.. Tapi, memang takde yang menarik perhatian dan mataku.. Kami cuma jamu mata jer.. dah ujung2 dah nak balik, kami singgah di satu gerai yang jual mekap2... kata my fren, mekap kat sini okey2 gak laa.. My fren yg agak peramah org nyer ni, dok bersoal jawab lah dgn adik yg jual mekap tu. Tanya cemane buat mekap kat mata mcm adik tu, eyeshadow yg org skang suka pakai mcm mana, eyeshadow yg ni ok ke tak, itu lah, ini lah, macam tu, macam ni.. mcm2 yang dia soal siasat si adik tu.. Last2 adik tu ckp.. "kalo akak beli 1 pallet eyeshadow ni, saya tunjuk cara mekap, free" hah FREE!!! "Ape lagiiiii... awakkkkk.. cepat p tadah mataaa!!"
Aku pon mengigih laa.. beside, aku pon beli mascara... My fren beli eyeshadow... Then, aku jadilah model tak berbayar kat situ... Sesambil adik tu mekap aku, sesambil dia layan customer yang dtg kat gerai dia.. Aku tak pasti plak, org2 yg dtg tu, betul2 nak beli brg dia, atau just nak tgk dia mekapkan aku.. Mesti dorang pelik, pukul 12 tgh malam, ade 2 org pompuan bertudung, bermekap-mekap sgale.. nak berdangdut regey ke you!! hehhehe.. Bila macam ramai customer yang dtg, my fren pon cakap la kat aku.. "Kita ni mcm pembawa rezeki pulak kat adik ni kan?" hehehhe... "memang pon..."

- SEBELUM-

-SEMASA-



-SELEPAS-



Apa nama tajuk mekap mata ni pon aku dah tak ingat...  So, far aku rasa mcm ok lite lite laa.. takde lah cantik benau aku nih kalo dah dimekap berriaaa.. (mmg dah tak lawa, lagi mau perasan cantik! puiii!)


_____________________________________
*Puan Rumah tumpangan kami tu, tak mau identiti nya dikenali, sebab takut nanti glemer dia bertambah-tambah.. Wawawawawawa...*


November 16, 2010

::2ND TIME::

Kalau dulu, gabungan hijau + coklat...
Tapi kali ni, Ungu violet, Hijau epal & Coklat...
Kalau aritu, buat sebab nak bawak balik kepada keluarga mertua...
Tapi kali ni, buat sebab nak bawak balik untuk santapan keluarga sendiri...
Masih menggunakan resepi yang sama... Cuma bekas yang berbeza..
Aritu Bulat.. Kali ni patsegi...
hehehhe...

PRESENTING!!!
...My Marble Cake...

Love it!!!
Muahhhhh!! 

Bila dah siap... 
Corak marble yang masih failed! huh!

Alhamdulillah..  kek ku tak merekah lagi di atas...
Perasan tak mcm ade bintat2 tu..
Itu anak-anak ku lah punya hal.. sebok nak letak jugak coklat chip kat atas kek tu.. hah! belasah...





SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA BUAT SEMUA!!
hati-hati memandu...
Semoga selamat pulang...

::K.A.M.I::