::KAWAN2 KITA::

October 29, 2010

::SAYA DI IPOH::

Walaupun ini entry auto flush (harap-harap dia kluar sendiri).. Tapi masa entry ini dikeluarkan, aku dah ade kat Ipoh.. Wedding adik ipor kesayangan pada 30/10 (sabtu)
Dia bertunang tahun lepas... Dah nak kawen adik-adik ipar aku ni...

Lawan nyer orang Muar, Johor... kenduri nyer 6/11... Aku pegi ke??
harusssssss la nokkkssssss!!!

Ok  lah..
SELAMAT PENGANTIN BARU BUAT ADIK IPAR KU, ANIS...

*ku buat kek marble ari tu, sebab nak bawak balik ke umh mertua lah.. saje nak jamu adik beradik makan...*


::ANTOOOOOO BEDAKKKKKKK!!::

Ini budak, tiap-tiap hari bangun awal...
Bila dah bangun, dia MESTI akan buat 'pelaburan' yang banyak...
Bila dah buat pelaburan, harus lah ku mandikan jer terus...
Bila aku  tengah siap-siap pakai baju keje sgala, dia pon siap-siap lah sebok dok kacau aku dalam bilik tu jugak...
Kalau dah dapat sebotol bedak kat dia... 
Ini lah yang akan jadi..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

*sila takut dengan saya!!! grrrrrrrrrr!!!!*



October 28, 2010

::MY FIRST!::

...MY FIRST....
Kek marble!!

...MY FIRST...
Kek ku tak merekah diatas!!
...MY FIRST...
Kek nak bawak balik ke umh mertua.. hehehe.. ;)

Jom tengok gambar....




Corak marble yang masih dalam tempoh pembelajaran... hehe!

Aku amik resepi kek marble ni dari blog Cik Manggis... Pastu dia cakap, dia pon amik resepi asal dari Blog Akak Ummi dari Kuantan ni.. dan ubah suai dengan barang2 yang ade kat umah dia..
Tapi kan.. bila aku tengok kek marble yg akak ummi tu buat, macam best jer.. sebab ada rasa peppermint.. So, aku pon nak cuba lahhhh!! hehhhee.. Tak sangka pulak SEDAP! dan MENJADI!

Dan Jutaan terima kasih sangat buat Cik Manggis yang sudi balas pertanyaan Lala kat kotak komen entry Lala aritu.
 Walaupun Lala tak reply, tapi Lala tetap amik nasihat yang Cik Manggis bagi tu tau!! Ternyata, kek ku tak MEREKAH lagiiiiiiiiiiiiii!!! Terima Kasih banyak2!!





::AKU, BERBLOGGING & NUFFNANG::


Sana-sini aku tengok orang bercerita pasal Nuffnang, Nuffnang dan Nuffnang...
Aku setuju kalo sesetengah blogger yang berpendapat dorang berblogging sebab nak jana wang dari Nuffnang..
Aku jugak setuju kalo ade blogger yang hari² buat entry (walaupun tak bape nak ade faedah mcm selalu aku buat.. ^__^) demi utk dapatkan UV atau BE dari nuffnang..
Ape itu UV dan BE? korang pegi cari sendiri... google jer.. merata-merata blogger yang dok bercerita pasal UV dan BE tu...
Tapi ade setengah blogger jugak, yang tak bape nak amik kesah tetang ape gunanya Nuffnang tu..
Macam aku dulu lah.. hehhehe.. memula buat blog, aku tak letak pon Nuffnang ni.. Pastu, bila skali aku terjah blog hakak kesukaan aku ni, tengok2 dia dapat cheque dari Nuffnang hasil dari dia berblog, aku mcm terkesima.. Dan terus nak mencuba.. aku pon register lah.. pastu godek sana sini.. letak kod html iklan sgala mcm nuffnang suruh buat.. Tapi aku letak satu jer.. hehhe.. Pastu kan... Lama jugak lahh.. aku mcm tensyen.. buat entry, tapi duit nuffnang tak bergerak-gerak pon.. dok la 50sen situ!! (padahal, entry seminggu skali baru kluar! hahahhahha!) Geram tau! Pastu terus aku biarkan Nuffnang aku tu.. memang ade gak la aku sign in sbb nk tgk duit naik ke tidak! hahahahha! Tengok duit tau! Dekat earnings tu, aku cuma letak jer cursors mouse kat situ, tapi aku tak klik pon nak tgk ape benda kat dalam... Ahahhahahahha!! Bongok tak bongok nyer aku..

Pastu dah lama-lama.. bila aku rajin blogwalking, then baca ape yang dorang share pasal nuffnang ni, OOooOoo.. baru lah aku faham.. Pastu datang pulak musim klik mengkelik iklan.. siap buat promosi dkt blog masing2 suh klik iklan.. Aku berminat jugak nak buat camtu. Dengan harapan, dari singgit tiga posen tu boleh la mencecah naik earnings aku.. hehhe.. Pastu bila tetibe, aku blogwalking, terperasan ade yang buat entry nuffnang hantar email, tak bagi klik iklan sendiri atau promosi suh org klik iklan.. hehhehe... aku pon tak jadi lah nak buat camtu.. So, aku biarkan jer lah Nuffnang aku seperti yang sekarang.. UV aku pon, Alhamdulillah.. Setiap minggu lebih la 500.. setiap minggu yerr.. bukan setiap hari..  Walaupun tak selalu.. kadang-kadang jer... heheheh...

Aku penah terbaca dalam satu blog.. aku tak ingat blog sape. Tapi aku rasa itu blog otai-otai laa.. Dia ade bagi la tips2 mcm mana nak bagi pendapatan nuffnang korang bergerak... Aku tak bape nak igt sangat, tp yg aku tau, kena rajin update blog dgn entry2 yang menarik utk org masuk dan baca. Pastu rajin-rajin lah promosi kan blog, letak jer url blog korang kat mana-mana yang boleh bagi orang masuk. dari situ korang blh dapat UV. Pastu rajin2 lah blogwalking dan tinggalkan jejak url korang kat blog org.. Untung nasib, org tu akan buat kunjung balas. Lagi satu kan.. ini pendapat aku laa.. Kalo nak buat entry, aku sarankan guna lah perkataan yang ejaan nya FULL... Kalo nak buat singkatan pon, buatlah singkatan yang mudah difahami. Kalo korang type entry blog, macam korang type sms kat kengkawan, aku rasa mcm tak releven la.. Sebab ape, yang baca blog kau, bukan kengkawan seSMS dgn kau jer.. satu DONIAAA tau! Skang ni dah ade translate punya kaedah kan? So, kalo orang-orang yg dari luar sana sana nak translate ko punya bahasa, aku  rasa.. 'dia' pon boleh jadi hang!!
Tapi aku pon selalu gak la menyalahgunakan tatabahasa... hehehe.. tapi korang still boleh faham kan? Tapi takde lah aku nak singkatkan ayat aku sesingkat-singkat nyer.. Kalo sesape penah sms dgn aku pon, aku tak reti nak type sms bagi singkat sgt ayat tu.. 
mcm 'aku' dah jadi 'ak' atau 'aq' ... dey!! ape bende tu? tercekik-cekik aku nak nyebut nyer tauuu!! 
'Kalau'.. dah jadi 'lau'.. setakat 'kalo' tu, at least org blh la fhm lagi...

Ishhh.. Aku serius aku cakap!! Kalau ade blogger yang dok buat entry type ayat-ayat singkatan mcm tu, aku masuk skali jer lah blog dia!!! BETUL!!! Lantak lah nak kata aku berlagak jer haperr.. Janji aku tak nak kusutkan kepala aku nak pikir pulak ape bende yang budak ni tuliskan... huhuh!!

 Tapi.. aku masih jugak nak cari tahu mcm mana blogger2 lain boleh sebegitu tegar membuat entry setiap hari sampai 5,6 entry atau lebih dalam sehari.. HuHuhhuu... banyak betul idea korang kan?
Aku idok lerrr nak seTEGAR begitu.. Sebab tu aku tak penah kesah, bape hengget uwang dalam Nuffnang aku.. Kalo ade tu, ade lah.. Walaupun skang memang dah boleh aku nak cash out kan.. tapi aku hold dulu lah.. Alahhh.. takat 55 hengget nak kluarkan, celah gigi jer lah abis...
Tapi, ape-ape pon.. Aku tetap nak UCAPKAN.. THE VERY TERIMA KASIH kat NUFFNANG.. Sebab ade la skali skala dia bagi iklan BE kat aku.. Walaupun tak seberapa.. tapi aku tetap SUKAAAA!!
Senyum meleret-leret tauuu!!!

*eh..eh.. kat bwh ni iklan ape ekk?*
^__^



October 27, 2010

::KEPUTUSAN PERIKSA AKHIR TAHUN::

Dina dah dapat result exam akhir tahun dia...
Dapat nombor bape aku tatau.. Tapi dia bawak balik la sume ketas-ketas pekse dia tuh..
Cuma 3 subjek yang dia score 100%.. Yang lelain tu, 80% - 90%... 
takpe lahh Kakak.. yang penting.. kakak boleh buat,,,
hehhehe. mencomel jer aku tgk.. sejuk perut aku ngandung kan dia.... hmmm...

 Ini subjek Jawi.. 82%

Paling tak sangka, Bahasa Arab ni.. 100%
Wahhh.. kan...

Pendidikan Islam, 90% plak hah...

English.. 86%
hehehe.. kalo kamu turun menurun ibu ni, memang english kamu bungkus..
Tapi kalo kamu ikut papa, english kamu BEST! heehhe...

Matematik.. 96%
Good la kakak... tak sia-sia kakak buat latihan hari-hari kat rumah...

Science..100%
Ini ikut ibu laa ni... hehehhee..

 
Bahasa Melayu... 100%
Yang ni kalau kakak tak dapat 100% memang laaaa....

OK kakak!! Good Job!!!
Ini baru 5 tahun.. 
Nanti tahun depan kakak 6 tahun, ibu nak lebih baik dari yang ini tauu!!
IBU SAYANG KAKAK.. INGAT TU!!!



*Tadi, masa aku hantar dina ke sekolah, hujan. Takde lah lebat, kira cam renyai-renyai lah. Then aku kluar, payung kan dia. Kebetulan dlm masa yg sama, kawan satu skolah dia sampai. Tapi, mak kawan dia tu dok jer dlm keta, kawan dia kluar dari keta berlari-lari masuk dlm skolah. Aku perasan, Dina tengok ke arah keta kawan dia tu dlm pandangan yang pelik. Pastu terus Dina tengok aku dan tanya.. 
"ibu.. nape ibu buat semua ni pada kakak?" Aku faham lah ape yg Dina maksudkan..
"Sebab ibu sayang kakak lah ibu payungkan kakak.. ibu tak nak nanti kakak demam kena hujan.." -ibu-
"oooo..."*



::AKU SEKARANG, MAKAN ROTI JER TAW!::

Sekarang.. tiap-tiap waktu tengah hari.. 
aku akan makan roti gardiner 3 keping... bakar tau!

Diet ke mek??
ha'ahh....
yer lah sangattttt khennnn....
padahallll.............
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3 keping rori bakar tanpa butter / mejerin...
Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.....
|
|
|
|
|
|
|
Dilapis dengan
2 keping cheess!!!!

+

Mayonisssssssssssssss!!!

Sedapppppppppppppppppp hingga terjilat-jilatttttt........

nyum! nyum! nyum!

*Lagi mau istilah diet kah??*
Poooodaaaahhhh!!!



October 26, 2010

::DINNER INI MALEM::

Walaupun ini malem internet tak baper nak menjadi baik, tapi aku tetap jugak nak online dan update ini blog.. Sebab esok aku adalah kebizian terlampau.. *yer lah sangat..*
walapun hagak hazabedah.. Tapi ku sot ba rho (S.A.B.A.R)...

malam ni memang tahap kemalasan ku dah lavel 3...

 Ini budak bujang, hanya tunggu makanan sampai jer.. Siap order plak tu!
"Makcik oiii.. cepat lah masak tuu.. makcik oiii!!"
Hamboi kannn...

 Dinner malam ni, MEGI!!
dengan cogankata (tiru makcik rehan) = SENANG DIMASAK, SEDAP DIMAKAN!
anak dara ku sedang belajar2 masuk dapo... Aku tak suruh pon.. dia yang nak buat...
Buat lah kakak.. Moga nanti bila besar, kamu rajin lah masuk ke dapo..
Aku yang letak sume benda, dia tolong kacau jer..

Malam ni papa takde, so ibu takyah nak masak-masak over.. Sebab malam, ibu memang tak makan dah skang.. *ceeehhh! Pooodahhh!!* Malam esok dah ade tournement bowling, tak yah masak lagi.. Malam lusa, dah nak balik ipoh.. sebab tu lah, aku kena abiskan segala benda mak nenek yang ade dalam kotak sejuk aku tuu.. Jadi, malam ini masak meggi, taruk segala sayur2 yang dah nak layu tuu.. hehhee...

 

Hah.. lepas makan, bawak-bawak lah basuh pinggan yer anak-anak!!
tolong pejam mata sebelah yer kalo agak2 terperasan muntot kuali aku yg berkerak tuu.. hehhehe!
Dorang ni memang masa-masa tertentu jer lah nak tunjuk skill pon... *macam mak dia lah..*
Kalo tak tu, nak suruh kemas mainan pon, aku kena berperang dulu dgn dorang... Penat cakap banyak2 ni.. kalo aku biarkan, tahu pulak dorang nak mengemas...
Tengah siapkan entry ni, dorang dua beradik dah lena tido depan tv.. LEGA AKU!!



::DINNER MALAM SEMALAM::

Malam semalam yer.. bukan malam ini...

Nama Masakan: ?????

Cara memasak : Versi campak mencampak ape yang ade..

Serius.. Aku sendiri tatau nak bagi nama apa kat dinner aku.. Ini lah masalah kalo dah mari roh malas nak masak.. Tapi masih nak mengabihkan sisa-sisa makanan yang ada...

Kronologi masakan di atas...

"Tumbuk bawang putih& bawang merah - Tumis campak"
"Bihun (yg dah tinggal suku) + Makaroni (lebihan yg dah rebus) - Celur Sebentar"
"Sos cili + sos tomato + sos tiram - Amik la serba sikit.. aku dh cakap.. main campak jer.."
"sayur - ske ati sayur ape yang ada kat umah korang... campak jugak tau!"
"Air sikit bagi berkuah + garam + gula = rasa" ^__^
"Dah mendidih - pecah telur - campak bihun +makaroni.."
"SIAP - MAKAN" <-- yg ni tak leh campak2... ehhehe..


Kan??
betul tak versi campak?
Pastu korang boleh la bagi nama kat 'dia'... hehehhee.. :)


Rasa?? boleh laa... Sedap la jugak.. kira lulus ditembolok raksase aku ni...
Yang penting.. My Lucky makan bertambah okehhh!!
Dan anak2 aku...
"terima kasih ibu.. ibu masak sedappp.."
ememmemememmee.. aauuuwww!! ^__^



October 25, 2010

::SENYUMAN CEK MEK MOLEK::

Senyum Cek Mek Dina ari ni boleh lepas sampai ke telinga...
Kemain suka lagi dia bawak jajan² + Muffin (kedekuitttt ibu) ke sekolah...
 Malam tadi gigih tolong ibu packing jajan masuk dalam plastik sampai tertido...

Hari ni Dina ade nyanyi-nyanyi kat atas pentas...-gigih sepanjang sabtu & ahad prektis nyanyi-
Cikgu suruh pakai tudung putih.. -gigih si ibu merayau ke kedai mencari tudung putih-
Tapi ibu tak boleh nak tengok Kakak nyanyi-nyanyi.. Ibu keje... :( sian ibu kan?

Exam akhir semester dah abis.. dah boleh hora horey...
Ku tanya, pekse boleh buat ke?? "boleh laaa.. senanggg jerr!!" Jawab si anak.

Bulan depan, sekolah sampai tengah bulan jerr.. pastu akan cuti panjang.. Risau pulak aku kalo nanti kang dia mengamuk nak pegi sekolah.. Harap² tak mengamuk...

Bagi merawat hati ibu.. ibu rakam video kakak nyanyi-nyanyi kat umah bersama penyanyi latar.. Adik gumux!

video



October 24, 2010

::DEMI ANAK TERSAYANG::

Ari tu kan Dina merajuk.. Sebab aku tak buat kek coklat kat dia..
Pastu aku dah janji nak buat weekend ni.. So, buat lah...
Tapi aku tak buat yang mcm selalu tu.. sebab dah kata nak bawak p sekolah, nak bagi pada kawan2 kan... Aku pon buat lah muffin coklat.. Tak kesah lah.. Yang penting, dia nampak COKLAT!!
Tapi jangan terpedaya.. aku tak sepandai mana nak buat muffin sendiri...
Aku beli instant punya.. RM6 sajooo...

 Siap ade cara-cara membuat.. Baguss..  lebih memudahkan aku.. hehehe...

-SEBELUM DI BAKAR-

- SELEPAS DI BAKAR-

Aku isi sikit2 jer.. hehehe.. takut tak cukup.. budak2 kelas dia dah dekat 40 org lebih.. Aku buat ni pon dpt lah dalam 50++ tolak dgn hangit lah ape bagai, tinggal lah dalam 40 lebih gak...
Star-star tu Si Dina yang letak.. pegi beli barang kek tu, yg tu dia dah pegang dulu.. nak letak kat kek kakak katanya.. hurmm.. belasah lahhh!!
Rasa??
Sedap lah jugakkkk.. boleh laaaaa... hehehhe...

Jap g nak p beli jajan2 sket.. nak packing2.. Nanti senang dia nak bahagikan pada kawan2 dia...



::1 HARI, 2 RESEPI::

Ahahhahahhahah!!
Poyorsss!!!
Masak tak tara mana.. 

Menu lunch keluarga Cek LaLa utk hari Ahad 24102010...

 ~Bawal Goreng Dgn Sos~

~Kucai+Taugeh+Taufu Tumis Kicap~

Masih mendapat pujian dari hanak-hanak yang kelaparan...
"ibu masak shedapp laaa..."-adik Mamat

Aku ni kalo kat umah, memang jenis masak tak banyak.. Sebab kalo aku masak bebanyak, kang sape nak makan? Beria-ria aku berhempas pulas tulang 3,4 kerat ni kat dapo, last-last 'beg plastik itam' jugak yang makan... Lebih baik aku pikirkan menu yang senang dimasak dan senang dihabiskan... 
Ironinya, skarang aku dah memang tak makan malam.. kalo makan pon, yg ringan2 jerr... Jadi, masak kena cukup2 utk hanak-hanak makan siang dan malam... hehehhe.. bijak tak??
^__^






::SAYA BELUM TIDUR::

Kalau nak diikutkan layan mata ni, memang dah lama aku melayar bahtera ke negara-negara beriklim sejuk.. Tapi, bila mengingatkan yang sinki penuh pinggan tak basuh, rumah berselerak dgn mainan bebudak ni, siang tadi tak sempat menyapu lantai, baju ade lagi 1 round tak masuk mesin.. aku pasrah akhirnya.. Redhoo bangun balik berkelentang kelentung kat dapor. Pukul 12 tadi aku dah heret budak berdua tu masuk bilik. As usual, depa ni kalo tak dapat cium ketiak mashem ibu depa ni, memang tak lena tido... Masa nak bagi tido bebudak tu tadi pon, mata aku ni dah layu-layu dah.. tapi ku tahan jebat!!!

Sekarang semua sudah siap!!!
 |
|
|
|
|
|
|

Sekian terima kasih!!
*ade ke blogger lain yg buat entry bangang mcm aku ni di pagi limun?*

lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii


October 23, 2010

::SABTU... MASAK LAGI::

Kalo tak balik kampung.. aku mesti WAJIB masak tengah hari... Itu pon bergantung pada tahap kerajinan yang muncul pada waktu-waktu tertentu sajer... hehehehe..
Selalu nya, aku memang terus masak utk tengah hari.. Memang jarang-jarang lansung aku buat brekfes.. sebab sume ahli rumah mangun lambat! Daripada aku buang masa buat brekfes sgala, baik aku masak utk lunch terus...
Ok! Jom tengok ape aku masak...

~Asam Pedas Tumis~
Teringin punya pasal... pakai ikan kembung pon jalan...
~Sotong Tumis Kari~
Amik dari blog Cik Mat Gebu.. Memang setaaappppp!! Nak nak kalo pakai sotong yang ade telur tu.. perghhhhH!! TERBAIK DARI  LADANG!!
 
~Kobis Tumis Bebola ikan~
Untuk anak2.. dorang memang suma makan kobis tumis macam ni..





October 21, 2010

::KECEMASAN DARI BUDAK MAMAT::

Petang balik keje, aku memang jarang bagi anak² kluar main luar dari pagar rumah. Melainkan kalo dorang dah lama tak main diluar dan ade anak jiran sebelah yang kluar main. baru aku akan bagi dorang main luar dari pagar rumah. Kalo tak tu, dorang main jer dua beradik kat depan porch. Itu pon jenuh berpesan-pesan aku. Macam-macam yang aku pesan...

Dan semalam, tengah aku sebok² nak masak kat dapur, dengar si budak Mamat Darwish tu berlari masuk rumah. Pastu dia panggil aku.. aku pegi tengok dia, dia dah dok pengang-pegang pungong.. Aku baru nak bukak mulut nak bertanya, dah bercepet ceri beri kat lantai bilik...
Huaghhhhhhhhhhh!!! terus aku jerit kat dia suh masuk bilik air.. Dalam bilik air, sambil dok mencangkung ceri beri tu dia batuk².. 4,5 kali batuk, bluuweeekkkkkkkkkkkkk!! muntah selambak!!! bukan skali dia muntah.. lebih 4 kali rasa nya... Aku ni start la bebel.. sambil dok basuh lantai bekas ceri beri dia tu aku bebel.. bebellll tak sudah².. Lepas tu aku masuk bilik air, tengok muka Darwish merah².. idung merah, dahi merah.. aku igt dia nangis sbb kena marah dgn aku... Aku terus bagi mandi dia... Lepas tu dia nangis kata gatal.. garu bontot sampai tertonggeng-tonggeng... Aku tgk, kat bontot dah merah2.. bintat-bintat... Sudah bagi mandi, baru aku perasan.. start dari dahi, idung, telinga, leher, ketiak, pinggang, bontot abis sume merah2 bintat-bintat.. muka dia dah jadi bengkak2!!!
Pastu terus aku soal siasat kakak dia lahhh!!
tanya adik main ape, adik pegi kat mana, adik pegang ape...
Dalam tergagap-gagap tu kakak pon citer lah kat aku, ape yg adik main tadi.. pastu tunjuk kat aku tpt adik main.. Aku suspek adik ni ke alergik menatang ape2.. Yang si Darwish ni dah merengek-rengek gatal.. aku sapu minyak YTY.. tak bagi dia garu.. dia punyalah tahan.. sampai terkencing-kencing dlm sluar... kesian aku  tgk nyer...
Lepas sembahyang maghrib, terus aku pecut pegi klinik.. simpan balik barang2 nak masak tadi.. sempat letak nasi jer... Sampai kat klinik.. sementara nak tunggu kena panggil dgn doktor, hurmm.. kemain ligat lagi budak jantan sorang ni.. kat rumah tadi punyalah beria menangis.. sampai klinik, ligat meloncat ke sana sini... 
masuk jumpa doktor, aku pon citer lah gini, gitu.. apeni.. ape tu.. sambil doktor check sana sini.. Doktor cakap, Darwish kena alergik.. mungkin dia terpegang ape-ape... Doktor check suhu.. 38! Hah! terus demam kau! Doktor bagi ubat deman, ubat alergik&gatal, dan ubat sapu utk gatal...
Masa tgh dok kalut-kalut malam tu memang tak igt lansung nak amik gambar Darwish... Gambar ubat ni pon, aku balik tgh hari tadi baru teringat nak snap.. tu pon sebab nak wat entry.. hehehhe...

*Darwish memang ade satu habit suka isap jari. tapi dia isap jari kalo ade bantal busuk dia jer. Tu sebab kalo lepas dia main kat luar, aku akan suruh dia basuh kaki tangan ape sume dulu, baru pegang bantal.. Bantal busuk dia tu pon, dah ala ala nak tinggal kain jer semata-mata. Kekabu sume abis dah ilang sebab aku basuh. Tapi aku perhatikan, antara Darwish dan Dina, kulit Darwish lebih sensitif berbanding kulit Dina. Sebab tu, Darwish selalu kena ruam..*



October 20, 2010

::POSITIF!!!!::

eh.. eh.. Jap! jap!!
Jgn dok kalut² lagi nak wish tahniah ke ape...
Tunggu jap.. baca dulu entry ni bagi abisss...

Sebenarnya, aku nak minta pendapat anda-anda diluar sana... 
Aku ade seorang kawan.. Dia ni dah ade anak 6 orang! 3 lelaki, 3 perempuan!
Yang bongsu skang ni perempuan, umur baru nak masuk 3 tahun.
Semalam, dia tunjukkan kat aku pregnant test kid kat aku.. Dia suh aku tgk kan.. sebab mata dia tak bape nak nampak... Aku pon tgk lahh.. Hurmmm.. Sah! Positif! Walaupun garis merah yang lagi satu samar² lebih kurang mcm gambar di atas...
Aku tanya dia, dah lewat bape hari.. dia cakap, lebih kurang dekat 2 minggu jugak...
Aku tanya dia lagi, last period bulan lepas bape ari bulan? Dia kata.. "5 haribulan.. tapi mai 2 hari jer.." kata dia... Ohooo.. mcm mana aku mau kira?? Aku bukan nurse klinik kerajaan.. aku keje dgn kerajaan jer.. hihihiiihi!
Lepas tu aku ckp laa.. memang dah positif ni kak.. Akak mengandung lagi... (ceewaahhh... )
terus akak tu garu kepala yang tak gatal... dia mengeluh...
Aku cakap, kalo nak betul² kepastian, Akak p la klinik, check.. 
Lagi dia geleng-geleng kepala.. Terus aku heran.. Kenapa Kak?
Dia kata, dia penin... yang dok ada ni pon, dia dah tak larat.. Ni kalau ada lagi, tak tau lah nak buat mcm mana.. bla.. bla.. bla... dia dok luahkan perasaan kat aku.. Masalah kewangan lah.. masalah kesihatan dia lah.. masalah suami lah.. macam-macam!
kesian pulak aku dengar... Aterr.. nak buat cemane... Aku tanya, nape akak tak pakai 'ape-ape' (perancang)?
Dia kata, TAK BOLEH!!! semua jenis ubat perancang dia tak boleh.. nak ikat rahim pon tak boleh.. cuma satu jer yg boleh.. kondom!! Ceh!! kondom nak buat apeee.... (itu aku pandai² tambah)
Sebab, kawan aku tu ade penyakit Asma yang kronik... kesian dia tau.. setiap bulan dia akan masuk hospital... Masa lepas beranakkan anak yang no 6 ni, dia dah jumpa doktor pakar utk 'ikat'.. tapi doktor pakar sendiri kata, dia tak boleh buat... Makan ubat perancang pon tak boleh.. Cucuk yang 2 bulan skali tu pon tak boleh... Kesian... kan?

Jadi dia tanya pendapat aku.. mcm mana ni ila? nak 'buang' ke?
Haishhhh!! Nauzubillahhhh.. akak niii.. Aku terus cakap jangannnn... nanti dulu.. kita pikir cara lain... 
nak pikir amende nyer dahhh.. benda dah ade dah ponnnn.... huhuuhu!!.. terus aku pon tatau nak bagi pendapat apa kat dia... TERDIAM...

So, korang rasa mcm mana?
Aku memang kesian dekat kawan aku ni.. Anak² dia sume sekolah lagi... Yang kecik pon kecik lah.. Dia dah la tak sehat... Asma jer memanjang... kadang tu, dtg umh aku nak pinjam bawang pon tercungap-cungap nak bercakap... Kesian tau aku nengok nyerrr... Aku ingat lagi, masa dia lepas bersalinkan yang bongsu tu, masih dalam pantang.. anak tu dok menyusu, dia nyer dah kena admit wad sebab asma yang kornik... Kesian kat anak dia, bagi mak dia jaga.. Mak dia tu pon dah tua... iskkk.. kesian lahhh!! Aku memang tak boleh tgk org² susah mcm tu... Aku ni tolong takat yang mana mampu jer lah.. masak lebih sikit.. pegi hantar ke rumah dia... Nak tolong yang lain, aku pon bukan nyer kaya... Kayap jer manjang...

Korang rasa, patut ke tidak dia teruskan mengandung dia utk kali ke 7 ni??

::RAHASIERR KEJELITAAN KUUUUU::

EeEeeEEeeEEeEuuWwWwWw... (*o*)
Geli keti bila baca tajuk di atas!! 
Tapi ape boleh buatt.. dah aku memang semulajadi JELITA tanpa was was... Lepas tu perasan mcm dia lah sorang yang paling cantik kat alam fana ni.. Wakakakkakakkakaaa.... 
Bukan nak berlagak.. cuma nak berkongsi... :p

Dulu² muka aku amat lah mendukacitakan...
Dah la itam.. kelam.. pastu kat idung ni paling ketara dgn white head yang berceracak mcm duri.. kulit muka sangat berminyak... rasanya kalo boleh dikaup, boleh buat minyak goreng ikan... Jerawat kalo nak naik, port fav kat bahagian leher, bawah cuping telinga, erea2 dagu ke tulang bawah bawah muka ni.. Naik bukan kecik² sang comel, tapi NAHHH KAU seketul² punya besar.. kalo dah masak ranum, bila picit siap ngan bunyik 'pop' memercik kat cermin... huuhuuuhuhu! Sheedappp!!

Tahun lepas, aku penah citer kan yang aku gunakan satu produk ni utk memulihkan muka aku.. Kalo tak ingat, boleh baca kat sini... Sebulan lepas tu, aku buat lagi entry tentang perubahan muka aku setelah pakai produk tu dan buat facial utk skali... baca kat sini. Dan harap maklum, kedua-dua entry itu adalah entry 'perasan lawa' dari aku... haahhahahhahahah!

Bila produk tu dah abis, (nak beli lagi dah tak mampu.. sebab mahal sesangat! :p ) aku pakai balik Loreal yang sebelum tu aku dah pakai. Aku setia pakai set lengkap.. Tapi malang nyer, muka aku dah jadi tah haper-haper.. Kulit muka jadi sembab, kering, lansung tak bermaya... 
Nak jadikan citer, one day aku pegi umah mak sedara aku. Nak cuci muka, nak solat.. skali pencuci muka aku terlupa bawak (masa tu masih pakai Loreal). 
Kat umah mak sedara tu, aku pakai la pencuci muka yang ada dlm bilik air tu.. Tajuk nyer memang penah aku tgk.. tapi belum pernah mencuba.. Bila skali pakai, aku rasa mcm best! Selain dia wangi.. pastu buih dia pon lembut bila disapu ke muka... dan paling penting, bila aku dah lepas cuci muka, muka aku tak rasa tegang!! YESSSSS!!! ini lah produk yang aku cari... Balik tu tak tunggu lama dah, aku terus beli....



Ini lah produk yang aku pakai sehingga ke hari ini... ALAISYAH...
Kalo tak silap aku, duta dia Fouziah Gous...
Dah lebih setahun aku pakai... Tapi syarat nyer MESTI kena pakai set lengkap utk hasil yang baik. Pencuci + Penyegar (toner) + Pelembab
Utk pelembab tu, dia ade 2. Satu untuk pencerah kulit yang ade spf utk halang kulit muka kita dari sinaran matahari. Dan satu lagi, hanya utk melembab kan kulit tanpa ada perlindungan apa². Untuk aku, aku lebih prefer pakai pencerah kulit yang ade spf ni, sebab nyer aku slalu kluar tgh hari utk amik anak kat skolah.
Jangan risau produk ni halalantoiyiba... Harga pon murah... dan ade jual set utk trial bagi sesape yg nak mencuba...
Untuk kawan-kawan ku yang berkulit KELAM seperti ku, ku syorkan kalian cuba lah produk ni.. Tapi tatau lah pulak kalo ianya tak sesuai utk korang... Tapi tak cuba, mana kita nak tahu kan?? Cuma itu lah.. syarat nyer, MESTI PAKAI Pencuci + Penyegar (toner) + Pelembab
Baru lah boleh nampak hasil nyer...

ok selamat mencantik kan muka.... daaaaaaaaa!!!



October 19, 2010

::TIBA-TIBA AKU RASA NAKKKKKKKKKK SANGAT!:::

Ini lah gajet saya yang saya sayangi... Kemana-mana saya pergi.. mesti dia kena ikut sama... jarang berbunyi, tapi banyak kegunaan... saya ambil gambar guna dia.. percayalah! banyak gambar yang saya load masuk blog ni, sume dari ehsan sayangku kat atas tu... Sebab ape saya SAYANGGGGGGGGGGGGG dia sangat banyak?
Sebab... dia adalah pemberian dari 'KESAYANGAN' saya yang sorang lagi tuu.. MY LUCKY!!!
boleh baca entry ini kalo nak tahu lebih lanjut...
Dah 2 tahun lebih dah henfon ni saya pakai... dah bertukar baju dah pon.. baju dia takde cikai2.. kena tukar yang ORI tauuu!!! sayang punya pasal.. saya ikutkan...

Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...
sejak dua menjak saya terlihatkan 'sesuatu' yang sangat cantik, menarik, tertarik kebabomm bomm bomm, terus hati saya berkata-kata....
RASA MACAM NAKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK JERRRR!!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

Masih dalam golongan bangsawan NOKIAH jugak...
cuma wajah nyer berbeza...
Puan Nokiah (blacken).. boleh tak saya nak tukarkan rupa paras awak kepada yang lebih jelita??(hotzzz pinkish)
*wink! wink!*

boleh laa.. boleh laa...
Tapi awak janji taw! lepas saya buat entry ni, awak jgn meragam tauuu!!!



::PERMINTAAN DINA::

Pagi tadi, mood anak dara ni tak bape nak elok..
Walaupun semalam dia tido awal, pagi tadi bangun awal sendiri tanpa dikejutkan suruh bangun... Suruh mandi pon senang.. masuk bilik air, bawak tuala, gosok gigi sendiri.. mandi sendiri... 
Tup tup! tiba-tiba, mood dia bertukar cuaca...
Tiba-tiba takmau pakai baju skolah...
Tiba-tiba buat muka 88sen...
Tiba-tiba menangis...
Aku tanya kenapa?
Dia cakap, aku tak mau buat kek!!!
(*^&%^%^#%#@$!(!^&!^%&%

Ohooo.. baru ku teringat..
Semalam memang dia ade cakap, suruh aku buat kek harijadi, dia nak bawak pegi sekolah, nak bagi pada kawan-kawan dia....
Sebab, 3,4 hari ni memang ade jer jajan dia bawak balik dari sekolah.. Aku tau, mesti ade birthday sape2 tu.. Bila aku tanya, sapa punyer hari jadi, kang dia jawab la.. hari jadi Huda lah.. hari jadi Fazwan lah.. hari jadi tah sape2 lagi tah kawan2 dia.. 
Dia punya birthday kan dah lepas.. pulak tu time cuti raya kemarin.. Lebih² lagi, dia dapat IBU YANG BERTUAH ni.. lansung tak terfikir nak buat ape2 utk budak tu bawak pegi skolah... Haru betul dapat ibu mcm ni!!!
Takde.. bukan aku tak teringat lansung nak buat ape².. cuma aku tak berkesempatan lagi nak buat... Tadi aku dah janji dgn dia, nak buat time cuti sabtu dan ahad ni.. So, hari isnin kakak boleh bawak kek hari jadi pegi skolah... Itu pon, tak nak diterimanya usul aku.. Muncung jer masuk sekolah.. Salam aku pon mulut muncung.. mintak kiss pon, angin idung jer dia bagi kat aku... :p
Sian pulak aku tengok!!!


* Malam tadi, pertanyaan Dina pasal papa dia buatkan aku terkedu.. terdiam.. dan terus tersenyum... Hurmm.. Papa.. anak u baru 5 tahun tau!! Tapi, apa yang dia lihat, apa yang dia nampak, she will be learn everything NOW!!! SO, WATCH IT!!*




October 18, 2010

::ADAM FAHIIM::

Lama tak citer pasal Adik Adam Fahiim.. 
Lepas Adam selesai operate jari aritu, aku dah tak citer perkembangan Adam...
Ini the latest pic of Adik Adam Fahiim..

Skang ke mana-mana Adam kena pakai benda alah kat leher tu.. 
Air rembesan Adam sgt lah merenjis-renjis kluar.. hehhehehe....

Ini jari Adam sebelum di pisahkan...

 Adam selepas pembedahan... Siannn.. kan?

 Ini jari Adam selepas pembedahan.. 
Ini pon, lebih sebulan tangan adam berbalut tau! Sebab nak biar jari Adam betul² elok..
Skang, jari Adam ni kena selalu kakak aku renggang² kan dan selalu suruh Adam hold sumtin utk bagi Adam biasa dengan 'jari baru' dia.. hehhee...
Jari ni, doktor pisahkan dan amik kulit dari perut Adam utk balut dan jadikan kulit jari Adam... Untuk pengetahuan, satu jari hanya boleh buat untuk satu tahun! Maknanya, utk jari² Adam yang lain, kena tunggu turn tahun depan!!
So scaryyyyyyy!! ngilu aku dengar kakak aku citer!!!

Ini Adam yang sekarang!! 
Very the notty boy!! Melasak tak ingattt!!!
Tapi, Adam tetap COMELLLLL dihati Atihhh!!!!


::CONTEST LIPAT BAJU::

Mari-mari.. masuk kontes.. Tapi bukan anjuran aku...
Anjuran Cik Kak ni...
Tajuk dia, Contest Malas Lipat Baju... Wakakkakakakaa... Sempoi! sempoi!
Sebab dah sinonim dengan aku.. Lucky aku tak boleh nak kata apa dah kalo bab melipat kain baju ni.. Beliau redho jer kaut-kaut dalam bakul sebab nak cari sepentot...


Ini antara koleksi pengumpulan baju bajan yang nak dilipat yang pernah aku 'tayang' dengan bangga dalam FB.. kekekekekkeke..

Syarat kontes senang jer..

1) jadik folower - SUDAH!!
 2) buat entry pasal 'napa korang tak suka lipat bj/kain basuhan'
~ Sebab nyer... Aku sedari dulu memang tak suker melipat kain baju.. Masa zaman anak dara pon, jenuh aku kena tempik dgn mak aku suh lipat baju.. idak jugak aku lipat... Masa zaman dok asrama lagi lah.. selagi baju aku boleh di renyok masuk dlm almari, aku sumbat! Bila dah kawen ni, aku tak larat nak duduk melepap lama-lama tanpa tujuan hanya utk lipat kain baju yang dari sekecik-kecik baju sampai sebesar-besar cadar.. Kalo duduk lama-lama nanti sakit pinggang, sakit bontot, lenguh kaki, sakit lutut... Sebab tu aku tak suka nak lipat kain baju... kenapa tak lipat sikit-sikit? Tah! Rasa mcm tak puas pulak lipat baju sikit-sikit.. heheh.. Kalo ikut kan sememang nyer aku rimas tgk kain baju berlonggok-longgok.. bergunung gunung.. Tapi nak wat cane? Nak tak nak, kena lah jugak lipat.. itu pon, kalo dah sampai anak² aku takde baju dah nak pakai, kot baru nak lipat... Tak lipat kang, kesian pulak anak2 aku bakai baju kedut-kedut.. hehehe...~

3) tgalkan link entry korang kat komen bawah ni.. - OK Dah!

4) sila teka agak2 brapa lama aku siap lipat kain segunung tgi kat atas tu?
-Ermm.. kalo ikut pengiraan aku.. lebih kurang 5 jam.. campur tolak ko bangun duduk sebab anak ko minta susu.... hahhahahah!! Aci tak Yan??-

Anywayyy...
HAPPY BIRTDAY YAN!!!



::HARI SABTU, HARI MENGIGIH MASAK::

Kenapa mengigih walaupun hanya kami 3 beranak yang makan?
Sebab ikan-ikan, sayur mayur, sotong, siput sume aku dah borong sempena pembukaan Econsave yang baru kat Jawi... Daripada membazir dan membuang, baik aku masak. Agak-agak boleh abis tak?
Memang habis pon!! Anak² aku kan hantu seafood... Siput belitung aka siput sedut tu, memang dorang jer yang pulun.. Ibu tukang sedut dan tukang suap jerr...

As usual, aku masak main campak2 jer... Pastu suker plak mereka cipta masakan...
Siput belitung masak sos tiram
Blend bawang besar + putih + halia + cili padi 2-3 biji
tumis bahan blend + letak sos tiram + sos ikan (sikit) + kicap manis (sikit)
bubuh siput + (garam option nak letak ke tak sbb sos tiram ngan sos ikan tu dah masin dah) aku tak letak pon garam.. letak gula sket, takut pedas.. pastu nak wangi, aku campak daun kesom (yg bubuh dlm kuah laksa tu) 5,6 helai... ok siappp!!
*petua dari MIL aku nak bagi siput belitung tu tak kluarkan lendir banyak.. lepas dh buang 'montot' siput tu, basuh2 dan rendam dgn cili padi 3,4 biji...*

Sup Sawi Dengan bebola ikan
Yang ni senang bai tuuu.. sapa taktau buat tak yah jadi fomfuan laaa...

Hanya dua jenis masakan tu jer, aku kembang seperiuk bila anak dara aku ucapkan...
"TERIMA KASIH IBU.. IBU MASAK SEDAP HARINI!"

[*auuwww! aauuwww! aauwww!*]
 
Minum petang yang jarang aku buat pon, aku buat tau Sabtu tu...
Memang rugi la Lucky aku takde.. kih kih kih...
Roti telur ni memang kalo ikutkan anak² tak bape suker... Sebab aku selalu buat, celup roti dgn telur jer.. Tapi sebab expired date kat roti tu dah tamat 2 hari lepas, aku mcm sayang pulak nak buang. Sebab elok lagi.. belum naik kulat. Jadi aku upgrade resepi.. as usual...
 Roti Celup Telur + Mayonis
Pukul 2 biji telur + 1 sudu mayonis + 1 sudu kecik chees
Panaskan kuali dgn butter. Celup roti dan gorengkan...
SIAP!!!
Sedap koranggg.. reti tu jadi gebu, lembut dan rasa pon sedap!!'
Selalu aku makan cicah dgn sos, tapi kali ni makan mcm tu pon dah sedap.. Anak-anak aku yg tak baper suke pon, makan sampai berkeping-keping...

Dan skali lagi aku dapat pujian... kali ni dari si Bujang aku pulak.. (sebab dia mkn byk)
"TERIMA KASHEH IBU.. IBU MASAK SHEDAP!"

*wink! wink! wink!*



October 17, 2010

::BILA JIN RAJIN TELAH MERESAP KE DALAM TUBUH...::

Tajuk boleh baca dalam intonasi seram... Tapi citer tak serammm....
boleh?

Hari Ahad, adalah hari ni..yer tahuuU!!
Jin rajin ni telah meresap ke dalam tubuh aku dari semalam lagi dah...
Hari sabtu, hari bergigih aku masak. Walaupun yang makan hanya kami 3 beranak. My Lucky takde.. ikut geng pegi race keta...
Citer masak-masak hari sabtu, nanti esok kita story-story dgn gambar skali.. Sebab kat umah tak leh load gambar, network sgt selowww... citer dah draft.. cuma gambar jer lah takde... esok ehh.. esok..
Hari ni aku nak citer pajang lebar, ape yang telah berlaki bila JIN RAJIN ni mari...

Pagi bangun pukul 9.45 (akibat jika malam tido lewat dan subuh pun hanyut..)
Masih dalam keadaan mamai... dalam kepala nak deco deco umah.. sebab aku dah jemu tgk kedudukan perabot dlm umah ni.. Kepala jer ligat dok mereka mcm-mcm, tapi badan dok landing baekkkk lagi atas sofa...
Permulaan, aku susun kain baju bebudak ni yang dah lipat malam tadi.. asing2 kan kain baju dorang yang dah tak leh pakai. Penuh dah almari.. tatau nak sumbat mana.

Aku hambat bebudak ni suh mandi... aku sapu rumah. Mop lantai... dorang dah siap mandi, aku buat kokocrunch utk bekpes depa.. heheh.. Aku? togak air sejuk jer.. 
Siap bebudak makan, aku halau dorang suh pegi main kat luar.. Sebab aku nak alih sofa.. start misi mengemaskini umah.. Ubah perabot... ubah kedudukan sofa, ubah kedudukan meja makan, sapu sawang... cuci kipas syiling... Menyapu tah bape kali dok menyapu....

11.30 Dina merengek lapar... masuk dapur, rendam bihun.. tumbuk bawang, tumbuk ikan bilis, goreng bihun putih sajoooo.. SIAP! SEDAP!.. aku pon tumpang makan skali.. laparrr hoooo!!

Sambung tugas... Dah setel, masuk dapur.. ubah suai dapur pulak.. Tukar kedudukan peti ais.. buang segala jadah yang dah tak diterima pakai... cuci peti ais, mop lantai... 
12.30 tengah hari.. belum masak utk lunch.. Tgk bebudak ni tak merengek lapar pon.. ligat dok main jer... Dapur tunggang langgang lagi.. pinggan belum basuh.. kluarkan ikan rendam dulu..
Pukul 1 petang ruang tamu dah setel! Dapur pon dah siap!! 
Masuk bilik air, mandi... 1.30 siap mandi, solat dan start masak.. 
Buat kari ikan kembung dan kacang buncis tumis kicap jer...

2.45 ptg suap bebudak ni makan.. aku makan skali....
3.30 ptg aku masuk bilik tengah.. proses dalam bilik tengah pulak.. susun kain baju yang dah lipat malam tadi letak dalam drawer baju... gantung baju yang perlu digantung... sapu sawang, kemas bilik, menyapu, mop lantai... Kluar dari bilik tgk jam.. 4.30 ptg!!!

Pegi bilik depan pulak... bukak sarung tilam... bukak sarung bantal... ganti yang baru setelah beberapa minggu tak bersarung tilam aku.. Tu sume gara-gara si Mamat Darwish laa.. asek banjir lumpur jer dah bape malam... terus aku malas nak letak sarung tilam tuu... Tilam, tonyoh2 dengan dawny kasik ilang bau.. pastu sembur fabreez... bukak pintu bilik air luas2.. kasi tilam kena cahaya matahari.. Setel! nak angkut kluar?? Oh tidakkk sama skali.... tak larat aku weyyy!!!
Siap sume, tengok jam, pukul 5.25 petang... Sumbat sarung tilam, sarung batal, tuala2 dalam  perut 'orang gaji jepun' aku tu.. biar dia basuh sampai wangi... ngeh! ngeh! ngeh!
Kluar umah, bawak kain baju yang dah basuh malam tadi.. baru nak sidaiiii!!! hahahhahahah!!
Dan sekarang, aku sedang rilex sambil buat entry..
Sebab anak2 aku dah tido.. setelah kena jentik sorang satu... 
Aku pulak menderita sakit tumit niii... Sakit nyut nyut weyyy!!!
Aku bukan boleh buat keje lebih dari biasa sket... banyak berjalan, angkat benda berat, memang lah sakit tumit ni menyerang... natijah nyerr..
Tapi takpe, tak penting aku seronok tgk perubahan rumah ku... huuhuu!!




October 16, 2010

::AAAAAKUUUU BUKAN LAH SUPERMAN!!::

Kejadian sehari sebelum kenduri 10/10/10 dan sebelum pergi ke rumah agam itu...
Layan dulu ini budak duaworang main kat Taman Tasik Taiping.
Memang seronok betul sampai takmo balik. Pujuk makan aiskrim baru jalan....





*sori.. kepala kena bagi senget lah sket nooo...*

Itu lah kan.. kalo dah namanya budak LELAKI.....


October 15, 2010

::PINK SPECIAL GIVEAWAY MAKDARA TERDIVA::


Sebagai menyahut seruan batinku seorang sahabat yang sangat Terdiva untuk sertai giveaway (GA) anjuran beliau...
Giveaway ni sempena kempen Riben Pink sepanjang bulan Oktober..
Ini first time tau aku join GA ni.. hehehhe...
Sori laaa Makdare ai lambat join.. bukan ape, ketapi laju blom sampai lagi ke Penang. Kena lah ai kayuh ketapi arang.. tu yang sampai berpeluh-peluh sementara nak sampai.. sampai hitam keti!! Wakaakkakakaka!

Ok syarat-syarat TERdiva nyer yang sangat TERmudah...

1- mesti jadi folower  blog MakdaraTerdiva.com - Done! *awal2 dulu lagi dah... peminat setia ni...*

2- Kena buat story mori yang RINGKAS, PADAT & SENDAT pasal Blog Sedap MakdaraTerdiva ni...
OK sila baca...

- Aku mengenali beliau dari mula asal beliau berjinak-jinak dgn dunia blogging...

- Single Mother for 3 rebina's yang comel² dan hensem².

- A Superwomen yg TABAH dan KUAT SEMANGAT dan kadang terover BADJET CUN... heeehhe.. Tapi memang CUN pon... HOTZZZ!

- Dari blogspot lagi aku suka beliau.. Dan skang beliau sudah maju dan laju... sudah berdot com... harus aku kasik tabik spring toing! toing! pada beliau!
TAHNIAH KAWAN!!!

- Masa memula kami berkenalan. Kami berdua berYM... MakDaraTerdiva (MDT) dulu memula pakai nama sendiri Ommi Firuz... heheheh.. suwiiittttttt!!!!
Aku tanya kenapa Ommi? dia kata sebab anak2 dia panggil dia mcm tu.. OMMI!! Semekom Ommi!

- Beliau sangat LOVE dgn aktiviti memanjat orang! eh.. tak! tak! Panjat gunung... heheh.. Ampunkan kami penunggu gua... ^_^
segala jenis gunung dan bukit telah beliau daki... Mungkin gunung everest dalam impian beliau. Ahaks!

- Dia suh cakap blog dia sedap. Tapi takde plak dia masak kan ape2 kalo kita p blog dia.. Ajer nyerrr kamuuu... Cer ke letak kueh² ke.. nasik lemak lima ploh sen ke.. ayor kopi ke segeleh.. tak ke SEDAPPPP tuuuu...
Aterrrr kamuuu... Takkan itu pon nak kene ajoo?

- Ater? tak faham² lagi? kalo aku tak dapat hadiah.. aku pegi cari kamu kat Teluk Intan!!!

*Peace No War!*




::K.A.M.I::